Mishi i vetëm për të cilin mund të thuhet që është i sigurt është mishi i viçit!

Reklama

Mjekët apelojnë që pikërisht antibiotikët në mish janë shkaktari kryesor përse njerëzit bëhen gjithnjë e më rezistentë ndaj antibiotikëve, andaj ekziston frika serioze që jeta njerëzore mund të jetë e rrezikuar madje edhe për shkak të infeksioneve banale bakteriale, transmeton Telegrafi.

I vetmi mish për të cilin mund të thuhet që është i sigurt është mishi i viçit, mirëpo vetëm për shkak që këto kafshë ushqehen ndryshe nga derrat dhe zogjtë e pulave, për ç’shkak ekzistojnë shanse më të vogla që të përdorin ushqimin e kafshëve plot antibiotikë.

Reklama

Megjithëkëtë, duhet pasur shumë kujdes kur blini mish, sepse imtësitë mund të paralajmërojnë në parregullsi, por edhe laikët më të mëdhenj mund t’i vërejnë dhe t’i identifikojnë.

Reklama

Mishi i pulës, i cili është plot antibiotik dhe hormone, zakonisht është më i madh, më i butë, ndërsa pas pjekjes eshtrat shumë lehtë ndahen nga mishi.

Ngjyra e mishit është verdhemët dhe gjithashtu plot ujë. Ndryshe nga mishi i këtillë, pula nga fshati ka strukturë më të fortë. /Telegrafi/