Të gjithë ata që kanë jetuar në komunizëm, e dinë se mbarë vendi ishte i mbushur me parulla bajate.

Por, për të gjithë nostalgjikët apo ata që këtë nuk e dinë, më poshtë mund ta shihni koleksionin e fotografive të realizuara nga Ferdinando Scianna dhe Martin Parr, që e dëshmojnë këtë fenomen.

ALBANIA. An audience watching a Choir. 1990.

ALBANIA. Ksamil. School. 1990.

ALBANIA. Fier. A funeral led by a community leader who knew the bereaved. 1990.

ALBANIA. Tirana. Main political building. 1990.

ALBANIA. Saranda. Sports and Social club. 1990.

parrolls30

parrolls28

parrolls27

parrolls25

ALBANY, Vlora. (c) Ferdinando Scianna/Magnum Photos.

parrolls23

parrolls21

parrolls20

parrolls19

parrolls18

parrolls17

parrolls16

parrolls15

parrolls14

parrolls13

parrolls11

parrolls10

parrolls09

parrolls08

parrolls05

parrolls04

parrolls03

parrolls02

ALBANY, Tirana.

ALBANY, Tirana.