Kreu i Aleancës Kosova e Re, Behgjet Pacolli, ka thënë se po e nisin rrugëtimin e koalicionit fitues të AKR-së, Nismës Socialdemokrate dhe PD-së.

Sipas njoftimit për media, Pacolli në konventen e mbajtur të koalicionit Aleanca Kosova e Re, Nisma Socialdemokrate dhe Partia e Drejtësisë, ku Fatmir Limaj është nominuar për kryeministër të Kosovës ka deklaruar se Kosovës i duhet një qeverisje që i siguron zhvillim, vendin e merituar në botë, qeverisje dinjitoze, të sinqertë, qeverisje ku çdo qytetar do të kthejë besimin e tij tek lidershipi i vendit.

“Nga këtu inkurajoj mbështetjen tuaj të dashur qytetarë. Me punë profesionale, me respekt ndaj vendit, ndaj detyrës, ndaj institucionit, me sinqeritet, të ndërtojmë një Kosovë të cilën e ka ëndrruar me shekuj secili qytetar”, tha Pacolli.

Ai shtoi se nuk ishte koha e duhur për zgjedhje dhe se sipas tij Kosova ka mbetur mbrapa me shumë dekada, ka mbetur mbrapa shoqërive të civilizuara.

“Ne kemi humbur shumë kohë. Praktikat tregojnë që partitë mbas zgjedhjeve nuk janë marrë vesh, ne jemi ata që do të shpëtojmë kohë për Kosovën. Koha e fundit është tani që të prodhojmë lajme të mira. Imazhi i Kosovës po shkatërrohet çdo ditë”, vlerësoi kreu i AKR-së, Behgjet Pacolli.

Ndër të tjera në njoftim thuhet se Pacolli foli edhe rreth koalicionit me Nismën Socialdemokrate dhe Partinë e Drejtësisë, duke thënë se ky koalicion do të shpalos programin e shpresës dhe ndryshimit për popullin e Kosovës nga sot deri më 6 tetor.

“Punësimi do të jetë tema kryesore, ne do të luftojmë varfërinë duke krijuar vende pune, duke qenë kreativ në implementimin e reformave të ndryshme qeveritare, duke krijuar perspektivë për rinin tonë. Do të forcojë partneritetin tonë me Perëndimin dhe Shtetet e Bashkuara dhe do të fuqizojë shtetin ligjor. Koalicioni ynë është shtylla kryesore e qeverisë së ardhshme. Ne do t’i japim shpresë popullit dhe do ta shndërrojmë Kosovën tonë në një vend modern dhe të prosperuar. Bashkohuni me rrugëtimin tonë të shpresës dhe pas 6 tetorit do të hapim kapitullin e ri së bashku në Kosovë”, përfundoi Pacolli. /Telegrafi/