Ish-shefi i kompanisë, Nissan, Carlos Ghosn, është paditur nga prokurorët në Japoni për shkelje të rëndë të besimit.

Kjo është akuza e katërt kundër Ghosn-it, e cila lidhet me pretendimet për keqpërdorim të fondeve të kompanisë.

Aktualisht 65-vjeçari është në mbajtje në Tokio, derisa avokatët e tij pritet të aplikojnë për lirimin e tij me kusht.

Ghosn i cili mohon çdo keqbërje, ka thënë se pretendimet janë rezultat i një komploti kundër tij.

Carlos Ghosn, njeriu që e bëri Renault lider botëror të veturave do të ri-zgjidhet drejtor ekzekutiv i kompanisë Carlos Ghosn, njeriu që e bëri Renault lider botëror të veturave do të ri-zgjidhet drejtor ekzekutiv i kompanisë

Ai është arrestuar në muajin nëntor dhe ka kaluar 108 ditë në mbajtje. Pasi është liruar më kusht, në pritje të gjykimit, ai është arrestuar sërish në Tokio më 4 prill.

Prokurorët dyshojnë se Ghosn ka kryer pagesa në vlerë të miliarda dollarëve për një bashkëpunëtor të kompanisë Nissan në Oman, mirëpo rreth 5 milionë dollarë amerikanë më pas kanë kaluar në llogarinë e tij.

Mirëpo këtë dhe akuzat tjera kundër tij, Ghosn i ka cilësuar si “thikë pas shpinës” nga ekzekutivi i kompanisë Nissan. /REL/Telegrafi/