LAJMI I FUNDIT:

Hummus, një produkt jashtëzakonisht i shëndetshëm

Hummus, një produkt jashtëzakonisht i shëndetshëm

Cka është Hummus nga Noa?

Është një “kremë” kryesisht e bërë nga qiqra fasule me proteina shumë të larta, në formë pureje dhe nga përbërës tjerë të shëndetshëm që është bërë shumë i famshëm në mbarë botën gjatë këtyre dy dekadave të fundit. Hummus është krejtësisht natyral, vegan, pa gluten dhe pa ndërhyrje gjenetike.


Përbërësit kryesor të tij janë: qiqra, vaj ulliri, hudhëra, lëng limoni, kripë deti dhe tahini.
Hummus nga Noa është i vetmi produkt origjinal, i kontrolluar, më përbërës të vërtetë, me efekte vetëm pozitive për shëndetin tuaj. Një shtesë perfekte ekstremisht e shijshmeme me shumë fibra.

Burim i mirë i proteinave me bazë bimore

Hummus është një burim i shkëlqyer i proteinave për vegjetarianët, veganët dhe omnivorët (personat që ushqehen me ushqim me origjinë bimore & shtazore). Fasulja qiqra, është baza e të gjitha recetave hummus, sepse kanë proteina shumë, të cilat ndihmojnë që ju të ndiheni të ngopur pasi t’i keni konsumuar. Ju do ta keni ndjenjën e ngopjes, dhe keni më pak gjasa të hani ushqim në mes të vakteve.

Meqë hummus shpesh konsumohet me bukë pita apo ndonjë lloj tjetër buke me drithëra, qiqrat dhe drithërat së bashku përbëjnë një “proteinë të plotë”, që do të thotë se ato përmbajnë të gjitha aminoacidet thelbësore që janë të nevojshme për trupin që t’i siguroj nga ushqimi dhe pastaj të përdoret për energjinë.

Tahini, i bërë nga farat susam të tokës, është gjitashtu një burim i madh i aminoacideve shumë të rëndësishme (specifikisht ajo që quhet Metioninë), e cila lejon tahinin të krijoj një proteinë tjetër kur kombinohet me qiqrat.