Hapi bullgar mund të bëhet pa ngarkesa, duke përdorur vetëm peshën e trupit

Ky ushtrim bëhet në atë mënyrë që njëra këmbë vendoset në bankë, krevat të ulët apo në karrige të vogël, derisa me këmbën tjetër bëni hapin dhe e lëshoni lehtas në pozitën galiç.

Meqenëse ngarkesa bie në vetëm njërën këmbë, duhet të kihet kujdes për ekuilibrin, muskujt tendosen pa ngarkesa.

Ky ushtrim ndikon në kërdhokulla dhe vithe, duke u ofruar fleksibilitet dhe përmirësim të lëvizjeve.

Ngarkesa e shtyllës kurrizore është minimale, për dallim nga pozita klasike galiç, transmeton Telegrafi.

How to Do a Bulgarian Split Squat: Techniques, Benefits, Variations

Kur bëhet ky ushtrim vjen deri te tendosja e muskujve glutealë. Kontraktimet e muskujve rriten, ndërsa muskujt e vitheve punojnë intensivisht.

Kur e bëni këtë ushtrim, fillojeni me 10 përsëritje. Çdo treningu shtoni përsëritjet edhe për 5 ekzekutime, derisa të arrihet në numrin prej 2 serive nga 15 përsëritje të hapit bullgar.

Instruktorët e fitnesit propozojnë që hapi bullgar të bëhet tri herë në javë nga 30 përsëritje, në mënyrë që pas dy muajsh të keni vithe të tendosura dhe të rrumbullakëta.

/Telegrafi/