Të gjithë anëtarët e Grupit të Shtatë vendeve industriale – Britania, SHBA, Gjermania, Japonia, Franca, Italia dhe Kanada – së bashku me Austrinë Çekinë dhe qytetin e Londrës do të shqyrtohen nga Fondi Monetar Ndërkombëtar (FMN) për të parë nëse sistemet e tyre ligjore kanë penalizuar ryshfetin dhe kanë parandaluar pastrimin e parave të pista.

Në një forcim të qasjes së saj, FMN tha se duhej t’i shikonte ata që jepnin ryshfete dhe qendrat financiare që pastruan paratë e pista, si dhe përmirësimin e grindjeve ekzistuese për keqbërjet në vendet e varfra, përcjell Telegrafi.

Londra ka fituar reputacionin e padiskutueshëm për të qenë qendra globale e pastrimit të parave, pjesërisht si rezultat i rasteve të tilla si Global Laundromat, sipas të cilit kompanitë dhe bankat e regjistruara britanike ndihmuan të lëvizin së paku 20 miliardë pound nga aktivitetet kriminale jashtë Rusisë. /Telegrafi/