Zoran Zaev është njeri i frikësuar, i cili po përpiqet të ndikojë në hetimin për rastin “Haraçi” në çdo mënyrë të mundshme për të mos zbuluar të vërtetën se koka e krimit nuk është as “Boki 13” dhe as Katica Janeva, por vetëm maja e qeverisë së tij, thotë Dimçe Arsovski, zëdhënësi i OBRM-PDUKM-së.

Sipas tij, kjo është arsyeja pse Zaev dëshiron të ndikojë në prokurori dhe gjyqësi me çdo kusht, në mënyrë që ky hetim të harrohet. Nëse qeveria e Zaevit do të ishte e pastër, ai nuk do të kishte kontaktuar avokatët e të akuzuarës Katica Janeva dhe nuk do të kishte parashikuar profetikisht se paraburgimi i Katica Janeva do të hiqej.

“Tashmë të gjithë në opinion kanë parë që hetimi është jashtëzakonisht i kompromentuar dhe joprofesional i udhëhequr nga Ruskovska dhe prokuroria. Në fillim ata u përpoqën ta mbanin atë të mbyllur me “Boki 13″ dhe Zoki Kiçec, kështu që pasi u zbuluan materiale në mediat e huaja për përfshirjen e Katica Janevës, ata duhej ta zgjeronin hetimin ndaj saj”, deklaroi Arsovski në konferencë për shtyp.

Sipas Arsovskit, është e qartë se prokuroria e Ruskovskës po fsheh diçka dhe po përpiqet të shpëtojë zyrtarë të lartë të qeverisë me gjimnastikë ligjore, pa të cilat nuk do të kishin ndodhur haraçi milionësh./Telegrafi/