Ka aq gjokse të ndryshme – të vogla, të mëdha, të tendosura, të lëshuara, forma të ndryshme…

Dhe të gjitha gjokset janë të bukura në mënyrën e vet, mirëpo, sipas teorisë së artë të zhvilluar nga grekët e lashtë, jo të gjitha janë perfekt, shkruan The Sun, përcjell Telegrafi.

Pronarja e atyre e cila do të mund të quhej perfekt është Michelle Keegan, ndërsa lart në këtë listë vlerësohen gjoksi i Miranda Kerr dhe gjoksi i Amanda Holden.

Nëse pyesni për rezultatet, çështja qëndron aty që gjoksi i përsosur ka proporcionet 45:55. Kjo do të thotë që 45 për qind e sisëve gjendet mbi sisë, ndërkaq 55 për qind nën.

Në harmoni me ato porcione, listën e sisëve më të pasura e ka përpiluar kirurgu plastik Allen Rezai, mirëpo ai thekson që lista ndoshta nuk është qind për qind precize, sepse dukja e gjoksit megjithatë varet edhe nga sutjenat dhe rrobat të cilat barten.

Nga damat e përmendura Michaelle Keegan i ka proporcionet 45:55, por edhe disa të tjera mund të krenohen me gjoksin e mirë.

Moderatorja Holly Willoughby, ka proporcionin 55:45, gjë që konsiderohet perfekt, mirëpo është afër kësaj, ndërsa Amanda Holden i ka proporcionet 60:45, që do të thotë se është një pjesë mbi thimthat dukshëm më të mëdha se pjesa e poshtme.

“Engjëlli i Victorias” Miranda Kerr, e cila konsiderohet si njëra ndër femrat më të bukura të botës, gjithashtu është afër gjoksit të përsosur me përpjesëtimin 55:45, ndërsa e bukura Denise Richards gjithashtu mund të mburret me gjoksin ideal ”shkencor”, një bust ideal me përmasa 45:55.

/Telegrafi/