Dje para shtëpive të deputetëve Luben Arnaudov dhe Sasho Vasilevskit ka protestuar kryetari i “Maqedonisë së Vetme”, Janko Baçev dhe Filip Petrovski, përcjell Telegrafi Maqedoni.

Protestuesit kërkuan që Vasillevski dhe Arnaudov të mos votojnë përsëri amendamentet kushtetuese.

“Ne ishim në rrugë, ne ju nxisim të jepni dorëheqjen nga muaj shkurt për të mos ardhur në situatën e ndryshimit të emrit tuaj kushtetues. Ku ishim ne? Ne kemi qenë në rrugë për tërë vitin. Pallati nuk është në rrugë”, tha Petrovski.

Ndërsa deputeti Sasho Vasilevski iu është përgjigjur me një letër mbrëmë vonë.

“Unë e shtypa butonin e gjelbër pa presion dhe nuk më shqetëson ndërgjegjja për këtë. Kjo është për shkak se patriotizmi i rrejshëm që nga mundon për 30 vite, ta lëmë prapa. Maqedonia ka një rrugë, ndërsa ajo është BE dhe NATO. Do të luftoj si deputet që të forcojë bashkëpunimin me SHBA-të. Këtë mund tua garantoj, sepse është e vetmja perspektivë e jona. Patriotizmi i rrejshëm do të jetë i pranishëm e edhe për një kohë dhe pastaj s’do ta kemi”, tha Vasilevski./Telegrafi/