E keni të vështirë të përkuleni, jeni operuar kohë më parë, nuk mund të shtriheni në dysheme, ndërsa jeni edhe në moshë pleqërie…

Ushtrimet për muskuj të barkut mund t’i bëni edhe duke qëndruar në këmbë, transmeton Telegrafi.

Mos u brengosni për shpejtësinë, është me rëndësi t’i bëni ushtrimet drejt, përafërsisht shembullit që mund ta shihni në video-xhirim, dhe do ta ndieni trupin tuaj.

Nëse ju dhemb diç fort, mos e teproni. Forconi muskujt tuaj të barkut, sepse ata “mbajnë” shpinën tuaj dhe këmbët tuaja.

Ushtrimet bëni rregullisht në shtëpinë tuaj, në kopsht apo në palestër.

Përsëritni kur jeni të nevrikosur apo kur nuk keni çfarë të bëni. Pas ushtrimeve pushoni pak.

/Telegrafi/