Kunakorn Jailbanjerd nga Tajlanda e ka nisur një fushatë për vetëdijesimin e turistëve dhe kërkesën për më shumë respekt.

Përmes fotografisë ku shihet një paagjeres me këmbët mbi mbështetësen ulëses, tregohet se ata po ofendojnë shumë duke vepruar në këtë mënyrë, transmeton Telegrafi.

Vendosja e këmbëve sipër, ofendim i madh për vendasit

Meqenëse në këtë shtet shputat konsiderohen shumë të ndyta, ato janë të ndaluara të vendosen pranë ndonjë njeriu, apo të drejtohen nga dikush.

“Vendosja e këmbëve sipër, është një ofendim i madh dhe na bën të ndjehemi keq. Aq më shumë që nuk po duken mirë” ka thënë Jailbanjerd lidhur me rastin.

Në anën tjetër, shfaqja e tabanëve të shputave, apo ngritja e tyre mbi kokën e dikujt, është njëjtë si ndonjë sharje e rëndë. /Telegrafi/