Tracey Ford nga Kent i Anglisë, është dënuar me 12 muaj burg, për shkak se telefonoi qindra herë shërbimet emergjente pa asnjë arsye.

Gjykata e ka gjetur fajtore 48-vjeçaren, për shkak se telefonoi mbi 850 herë emergjencën, brenda një viti, duke u sjellë ashpër me shërbyesit civil, ndërsa bënte ankesa të rrejshme, transmeton elegrafi.

Në një prej telefonatave, atë e kishin raportuar fqinjët pasi e kishin dëgjuar teksa fliste fjalë të ndyta dhe kishte sjellje të papërshtatshme, ndërsa fliste me dikë në telefon.

Mbi 850 telefonata të rrejshme, brenda një viti

Gjatë shumicës së telefonatave ajo ishte e dehur, ndërsa e ka thirrur policinë 407 herë si dhe njësitet e ndihmës së shpejtë 466 herë.

“E shfrytëzoi për të keq sistemin e emergjencës, duke telefonuar vetëm për të humbur kohë” ka thënë gjykatësi, ndërsa e dënoi me burg.

Mes shumë ankesave të saj që i ka dëgjuar paneli gjyqësor, ishte arsyetimi se çfarë bëjnë njësitet emergjente, për ata që jetojnë vetëm dhe duhet bërë më shumë për këtë kategori. /Telegrafi/