Shumë njerëzve nuk u pëlqen zgjedha në versionin e fundit të Tesla Model S, kjo erdhi nga raporti i fundit i Kudjesit ndaj Konsumatorëve.

Për të përjetuar se si është ngasja me gjysmë timoni, CarWow merr një Mercedes-Benz të vjetër S-Class dhe heq pjesën e sipërme të timonit.

Kjo do të thotë se nuk ka asnjë mënyrë të drejtë për të krahasuar drejtimin e një Tesla Model S me Mercedes S-Class të modifikuar me ngut.

Mat e nis videon duke u përpjekur të presë pjesën e sipërme të timonit në disa mënyra të pasuksesshme. Kjo përfshin goditjen e tij, përdorimin e një shkopi, të provoni një sharrë të vogël, të krijoni një flakëhedhës nga deodoranti me sprej dhe një çakmak, dhe në fund të bëni një përpjekje me prerëse elektrike. Ekspertët përfundimisht ndërhyjnë për të bërë timonin sikur Mat dëshironte.

Reklama
Reklama

Sfida e parë është ikja nga një situatë e ngushtë parkimi paralel. Timoni i tillë e bën detyrën disi më të vështirë, por Mati është ende në gjendje të dalë nga vendi.

Më pas, ai drejton Mercedesin në një kurs të mbyllur dhe timoni në gjysmë e bën manovrimin shumë më të vështirë. Duke qenë se mungon afërsisht gjysma e timonit, nuk është e mundur ta ktheni atë dorë më dorë.

Ka gjithashtu një përpjekje për të kaluar nëpër një sllallom. Ashtu si në testin rrugor, drejtimi që përfshin rrotullimin e timonit për më shumë se 90 gradë është i vështirë dhe të bësh kalime të shpejta nga njëra anë në tjetrën është edhe më e vështirë. Siç mund ta prisni, lëvizja është gjithashtu e vështirë. /Telegrafi/

Reklama
Reklama