LAJMI I FUNDIT:

Si t’i kombinoni ngjyrat në veshjen tuaj?

Si t’i kombinoni ngjyrat në veshjen tuaj?

Ju nuk guxoni të përdorni ngjyra në veshjet tuaja, ose keni tendencë për të përdorur më shumë seç duhet?

Këshilla e parë: Kurrë mos vishni më shumë se tre ngjyra! Zgjidhet një ngjyrë dominuese që shërben për t’iu identifikuar, ngjyra e dytë e shoqëron (një pjesë e veshjes suaj) ndërsa ngjyra e tretë përdoret për aksesorët.

Këshilla e dytë: Zgjidhni një nga tre llojet e harmonive që ekzistojnë! – transmeton Telegrafi.


Kombinimi më i përshtatshme për ju:

• Harmonia njëngjyrëshe: është një ngjyrë e vetme ose nuancat e së njëjtës ngjyrë: blu e errët, bojëqielli. Shumë e lehtë për ta realizuar, ajo të jep elegancë.

• Harmonia ngjashme: janë 2-3 ngjyra që ndodhen në të njëjtin rreth ngjyrash si p.sh: e verdhë, portokalli dhe e kuqe-portokalli / e kaltër, gurkali dhe e gjelbër.
Më shumë se harmonia njëngjyrëshe, kjo harmoni është e këndshme për syrin dhe përafrimi i ngjyrave të jep përshtypjen e shkrirjes.

• Harmonia plotësuese: janë dy ngjyra diametralisht të kundërta në rrethin e ngjyrave, p.sh: e verdhë dhe vjollcë /e kaltër dhe portokall /e gjelbër dhe e kuqe. Kontrasti midis dy ngjyrave i jep një harmoni të gjallë dhe dinamike.

Tani ju e dini se si kombinohen ngjyrat në veshjet tuaj! Por gjithsesi, ju e dini cila është ajo që përshtatet me personalitetit tuaj.

/Telegrafi/