Bisedimet e kryeministrit Zaev me “komedianët” dhe mashtruesit rusë nuk rrezikon sigurinë e vendit, tha ministrja e Mbrojtjes, Radmilla Sheqerinska, por shtoi se janë raste nga të cilat duhet të mësuar se si të përmirësohet siguria e komunikimeve.

Sheqerinska pret që sulme të tilla hibride dhe kibernetike të vazhdojnë.

“Ne duhet të mësohemi se në periudhën e ardhshme do të jemi objektivi i sulmeve hibride dhe kibernetike që synojnë të komprometojnë rrugën tonë drejt NATO-s dhe në situata të tilla nuk do të ketë zgjedhje të mjeteve. Ky nuk është mjet i përdorur vetëm në vendin tonë. Ne patëm rastin të dëgjojmë se i njëjti instrument u përdor me Sekretarin e Përgjithshëm të NATO-s, me Presidentin e Francës. Është e çuditshme të pyesësh se si ata arritën ta kalonin këtë në Maqedoninë e Veriut, kur shohim se ajo ka arritur me kulmin e Aleancës. Ky lloj i kërcënimeve dhe ndërhyrjeve do të vazhdojë. Së dyti, asgjë nuk është shkelur nga ky sulm ndaj përmbajtjes së sigurisë, por sigurisht që duhet të ndryshojmë kulturën e sigurisë dhe ta kontrollojmë atë për dhjetë herë”, tha Sheqerinska./Telegrafi/