Ndërsa izoloheni në shtëpi për të parandaluar përhapjen e Coronavirus, ju mund të përpiqeni të zvogëloni sasinë e gjërave që blini, përfshirë produktet për kujdesin ndaj lëkurës.

Për shkak të rrethanave, maskat e bëra në kushte shtëpie po bëhen gjithnjë e më të nevojshme, transmeton Telegrafi.

Por, kujdes këto produkte është më mirë të mos i bëni pjesë të maskave:

Vezë e papjekur

Vezët mund të përdoren në disa produkte të bukurisë, por aplikimi i tyre drejtpërdrejt në lëkurë mund të ketë disa pasoja, nëse nuk jeni të kujdesshëm. “Veza e papjekur mund të ju jap një infeksion bakterial të quajtur salmonelë,” shpjegon Gohara, dermatologe. Studimet i klasifikojnë infeksionet e lëkurës me salmonelë si të rralla, por nëse i kërkoni ato në internet, nuk do dëshironi të rrezikoni.

Uthull

Disa njerëz përdorin tonera të bazuar në uthull, falë aciditetit të përbërësit dhe vetive që rregullojnë pH, por nuk është përfundimisht një hile e aprovuar nga dermatologu në asnjë mënyrë. “Unë do të qëndroja larg uthullës, pavarësisht nga përfitimet”, thotë Shamban. “Erë është e tmerrshme për lëkurën dhe është shumë e qëndrueshme”.

Erëza

Gohara paralajmëron që shafran i Indisë mund të njollosë lëkurën, megjithatë, kjo nuk e bën atë të jetë një jo absolute. Kanella, nga ana tjetër, duhet të shmanget plotësisht dhe shumë erëza të tjera është më mirë mos t’i përdorni.

/Telegrafi/