LAJMI I FUNDIT:

Klubi bullgar “Vanço Mihajllov” fshihet nga Regjistri Qendror

Klubi bullgar “Vanço Mihajllov” fshihet nga Regjistri Qendror

Klubi kulturor bullgar “Ivan Mihajllov” sot mbyllet, njoftojnë nga Regjistri Qendror i Maqedonisë.

Reklama

Arsyeja e mbylljes është vendimi i Ministrisë së Drejtësisë. Regjistri qendror ka vepruar sipas detyrës zyrtare pas një vendimi të marrë nga Ministria e Drejtësisë.

Arsyeja, thuhet, është mospërputhja e emrit me ndryshimet në Ligjin për shoqata dhe fondacione. Udhëzimi është dërguar në Regjistrin Qendror nga ministria më 17 mars.

Më herët, klubi bullgar njoftoi se do të kërkojë drejtësi në Gjykatën Ndërkombëtare të të Drejtave të Njeriut./Telegrafi/