Vendimi i Komisionit Evropian me propozimin për Maqedoninë dhe Shqipërin për fillimin e bisedimeve për antarësim në BE, nuk do të thotë se bisedimet do të fillojnë nesër, deklaroi kryetari i Komisionit Evropian, Jean Clod Juncker, , në Parlamentin Evropian në Strasburg.

“Sëpari, është e nevojshme miratimi nga Këshilli Evropian, gjegjësisht në gjashtë muajtë e ardhshme do të dihet edhe qëndrimi Këshillit të BE-së, theksoi Juncker. Sqaroj se nuk ka afat për mbarimin e bisedimeve, do të jenë të vlerësuara arritjet e të dyja shtetve.

Vendet e Ballkanit Perendimor kanë nevojë për prespektivat evropiane që mos të përsëriten ngjarjet e viteve 90-ta të shekullit të kaluar. I bëjmë thirrje këtyre vendeve të kenë vëmendje në përparimet, ky proces do të merr shum kohë, deklaroi krytari i KE-së. /Telegrafi/

Reklama
Reklama