Ylli i “Halloween Kills” Jamie Lee Curtis dëshiron që të rinjtë të ikin nga thika në jetën reale.

“Trendi aktual i mbushësve dhe procedurave, dhe ky obsesion me filtrat, dhe gjërat që bëjmë për të rregulluar pamjen tonë në Zoom po fshijnë brezat e bukurisë”, tha aktorja 62-vjeçare për Fast Company.

“Pasi të ngatërroni fytyrën tuaj, nuk mund ta ktheni atë”.

Curtis ka përvojë të dorës së parë; pas një operacioni të vogël kirurgjik plastik në sytë e saj në vitin 1989, asaj iu përshkruan ilaçe kundër dhimbjeve, të cilat e çuan atë të zhvillonte një varësi nga opioidet – substanca që veprojnë në receptorët opioidë për të prodhuar efekte të ngjashme me morfinën. Mjekësisht ato përdoren kryesisht për lehtësimin e dhimbjeve, përfshirë anestezinë – gjë që e mbajti të fshehtë për një dekadë.

Reklama
Reklama

“Provova kirurgji plastike dhe nuk funksionoi. Më bëri të varur nga opioditet. Unë kam 22 vjet pa i përdorur tani”, tha ylli.

Curtis beson se “obsesioni” i shoqërisë për të arritur përsosmërinë e perceptuar fizike buron kryesisht nga rrjetet sociale, të cilat ajo i shmang sa më shumë që të jetë e mundur.

“Unë përdor rrjetet sociale për të shitur gjëra dhe për të përforcuar gjërat që më interesojnë. Pjesa tjetër është kancer. Unë kurrë nuk kam lexuar një koment”, tha ajo. /Telegrafi/