Ka të ngjarë që ju nuk jeni duke vendosur grim (ose ndoshta vetëm më pak) ndërsa mbani distancë sociale këto ditë.

Do të kishte kuptim në teori që nëse i japim lëkurës pak pushim nga grimi të jetë e dobishme, transmeton Telegrafi, por si, saktësisht, a mund ta ndihmojë lëkurën tuaj?

Sipërfaqja e lëkurës tuaj do të balancohet

“Duke shmangur aplikimin e grimit, lëkura lejohet të kthehet në ekuilibrin e saj natyral të vajit dhe hidratimit,” shpjegon Nadia Kihiczak, MD, dermatologe në Dermatologjinë Spring Street në New York City. “Për më tepër, pa vendosur grim, përdorimi tipik ditor i tonerit ose larjes së tepërt të lëkurës për të hequr grimin, e cila mund të zhveshë lëkurën nga ekuilibri i saj natyral i vajit, mund të minimizohet më tej, duke lejuar që lëkura të rikalibrohet.”

Aknet do të qetësohen

“Për dallim nga shumë të produkteve të lëkurës, të cilat depërtojnë në lëkurën tuaj, grimi qëndron në majë të lëkurës suaj – ky mbulim mund të ndikojë në prodhimin e sebumit të lëkurës tuaj dhe hidratorët natyralë të saj sepse lëkura sillet ndryshe në varësi të faktorëve të jashtëm si lagështia,” thotë Dr. King. “Shpesh, një pengesë e grimit rrit prodhimin e vajit, kështu që mos vendosja e grimit mund të zvogëlojë vajin, poret e bllokuara dhe puçrat.”

/Telegrafi/