Flokët e Princeshës Diana u bënë ikonike shumë përpara se t’i thoshte “po” Princit Charles.

Prerja e flokëve të saj u kopjua nga gra të panumërta edhe pse u zhvillua gjatë viteve. Tani, personi përgjegjës për ruajtjen e kësaj mbështjellje për më shumë se një dekadë po tregon disa nga sekretet e saj të stilit mbretëror.

Parukieri Richard Dalton kohët e fundit i tha Town & Country, “Unë u njoha me Dianën kur ajo ishte 17 vjeç. Kam punuar në sallonin Fenwick në Bond Street dhe kam prerë flokët e motrës së saj”.

“Unë isha me të çdo ditë për 12 vjet”, tha ai. Përveç Dianën, ai ishte i gatshëm t’i bënte Princit William dhe Harry prerjet e para të flokëve.

Siç e dinë shumica e grave, gjetja e floktarit të përsosur nuk ka të bëjë vetëm me aftësitë e tyre me gërshërë, furça dhe llak. Këto janë të rëndësishme, por ne gjithashtu duam që dikush që është i thjeshtë të bisedojë me të dhe të besojë teksa përgatitemi.

Pas kaq shumë kohe së bashku, nuk ka dyshim që Diana dhe Dalton kishin një lidhje të mirë shoqërore – por ai mbetet me respekt për çdo detaj personal që mund të kenë ndarë. Thënë kjo, ai nuk është i turpshëm të ndajë disa histori në lidhje me shqetësimet e saj.

Për shembull, kur Diana duhet të vendoste një nga kurorat e saj verbuese, Daltoni duhej të tregohej i kujdesshëm me teknikat e tij të stilimit.

“Është një xhevahir dhe duhet të respektohet dhe mbrohet. Ju duhet të jeni jashtëzakonisht të kujdesshëm dhe të butë me të – dhe absolutisht asnjë fije flokësh ose produkt nuk mund të prekë gurët”, shpjegoi ai.

Kjo ishte jashtëzakonisht e ndërlikuar kur Diana u bë gati për një ngjarje në Australi, siç mund ta shihni më poshtë.

Foto: GettyImages

Edhe kur bënte paraqitje më të rastësishme, Dalton sigurohej që flokët e Dianës përshtaten në mënyrë të përkryer me të gjithë veshjen e saj. Kjo përfshin ato që ai i quajti vitet “Dinastia Di” në vitet ’80 me flokë të mëdhenj. /Telegrafi/