LAJMI I FUNDIT:

Delfinët në të vërtetë janë të rrezikshëm

Delfinët në të vërtetë janë të rrezikshëm

Shumica nesh mendojmë që delfinët janë shumë të mirë, argëtues dhe dashamirës, gjë që ata kryesisht edhe janë, gjithnjë derisa të mos mbeten seksualisht të pakënaqur

Reklama

Atëherë kalojnë në ekstremin tjetër – bëhen të vrazhdë dhe të dhunshëm, transmeton Telegrafi.

Shkencëtarët kanë zbuluar që këta gjitarë inteligjentë në rini, kur ndiejnë frustracion seksual, nisen drejtpërdrejt në sulm, madje kryesisht në delfinët – derra deti, të familjes së balenave të vogla, që në raste të tilla më së shpeshti i vrasin.

Në atë mënyrë delfinët tepër të këndshëm, të butë, plot shend e verë – të buzëqeshur, i kanë futur në regjistrin e 30 kafshëve të parezistueshme, të cilat në të vërtetë janë vdekjeprurëse. 

Delfinët gjithashtu janë mishngrënës, jetojnë afër detit dhe shpesh të bashkëvepruar me njerëzit.

Delfinët janë lloje balenash; përdorin tinguj valleje dhe kërcejnë për të komunikuar dhe për të lundruar. /Telegrafi/