LAJMI I FUNDIT:

Çfarë do të ndodhë me Golf 9?

Çfarë do të ndodhë me Golf 9?

Elektrifikimi, kriza, normat Euro 7. Ka shumë pyetje që kërkojnë përgjigje rreth gjeneratës së ardhshme të hatchbackut më të njohur në Evropë.

Nuk është sekret që gjenerata e tetë e Golfit nuk ka shitje pothuajse aq të mira sa paraardhësi i tij. Ka shumë arsye, nga problemet me softuerin në fillim të karrierës së tij, përmes krizës rreth gjysmëpërçuesve dhe viruseve korona, e deri te sulmi i modeleve SUV.

Pra, është e sigurt se menaxhmenti i Volkswagen nuk është i kënaqur me shitjen e “tetëve”, por fakti është se ky model përballet me një sërë sfidash. Thashethemet e reja që vijnë nga Gjermania sugjerojnë se Wolfsburg ka kohë që mendon për Golf 9.

Pavarësisht të gjitha problemeve, Golf ishte makina më e shitur në Evropë vitin e kaluar, me më shumë se 312 mijë regjistrime. Është interesante se gati 134 mijë përfunduan në Gjermani, gjë që flet shumë se sa nga shtylla e shitjes së asaj makine është tregu i brendshëm.

Këtë vit, nuk ka asnjë shans që Golf të transferojë më shumë se 300 mijë regjistrime në Kontinentin e Vjetër, gjë që do të ushtrojë edhe më shumë presion mbi këtë hatchback. Në muajin shtator, asi gjerman kishte më pak se 18 mijë regjistrime, ndaj është larg rezultateve të vitit të kaluar. Sipas planeve aktuale të Volkswagen, gjenerata e re e Golfit që do të zëvendësojë “tetën” duhet të dalë në treg në vitin 2026.

Por kjo do të jetë një përsëritje e re vetëm në njoftimet për shtyp të pajisura me fraza marketingu. Thashethemet nga Gjermania thonë se Volkswagen në thelb nuk synon të investojë shumë para në zhvillimin e Golfit të ardhshëm.

Në fakt, ai do të zbatojë një recetë nga e kaluara e afërt kur brezi i gjashtë Golf trashëgoi të pestin. Në fakt, mund të quhet një rivendosje e thellë e një modeli, sesa një makinë krejtësisht e re. Kështu, e njëjta gjë pritet të ndodhë me “tetë” dhe “nëntë”.

Pra, një ndryshim i vogël në pamje, e njëjta platformë dhe një gamë e ndryshme motori. Me shumë mundësi, Golf-i i ardhshëm do të mbështetet vetëm në motorët hibrid plug-in. Kujtojmë, edicioni i ri i hibridëve të tillë plug-in të Volkswagen arrin në vitin 2023 dhe do të ketë një distancë prej 100 km në modalitetin e drejtimit EV.

Nëse ndiqet cikli i jetës prej shtatë vitesh, atëherë Golf 9 do të zhduket nga tregu në vitin 2033. Duke qenë se Komisioni Evropian propozoi ndalimin e shitjes së makinave me motorë SUS në vitin 2035, dhe nëse shtetet anëtare të BE-së pajtohen vërtet me këtë, atëherë është fare e sigurt që me siguri nuk do të shohim Golfin e gjeneratës së dhjetë.

Disa do të gëzohen, e disa do të qajnë, veçanërisht për faktin se do të trashëgohet nga një model elektrik – me sa duket përsëritja e dytë e automjetit ID. /Telegrafi/