LAJMI I FUNDIT:

Çfarë ndodh kur implanti i silikoni në gji dëmtohet apo plasaritet

Çfarë ndodh kur implanti i silikoni në gji dëmtohet apo plasaritet

Femrat të cilat kanë bërë zbukurime dhe rritje të gjinjve me operacion kirurgjikal, duhet patjetër të dinë me çfarë komplikimesh mund të përballen

Komplikimet më të shpeshta dhe efektet e padëshirueshme pas operacionit të rritjes së gjinjve me implante silikoni janë kontrakturat kapsulare, infeksionet eventuale, ekstruzioni i implantit dhe këputja e implanteve.

Këto komplikime shpesh çojnë në operacion të sërishëm me të cilin më së shpeshti heqin implantin e silikonit dhe kapsulat dhe bëhet zëvendësimi i implanteve të silikonit me implante të reja.

Të gjitha komplikimet janë jashtëzakonisht të rralla, transmeton Telegrafi.

Kontraktura kapsulare është ngurtësimi i zonës së gjinjve rreth implantit. Ky ngurtësim i tendos indet, gjë që deformon gjirin dhe mund të shkaktojë dhembje të fortë.

Kontrakturat e rënda kapsulare mund të kërkojnë edhe një operacion dhe heqje të implanteve, kapsulës si edhe zëvendësimi i implanteve.

Reklama

Ruptura (këputja) është shqyerja apo vrima në mbështjellësin e jashtëm të implantit. Kur pëlcet implanti i mbushur me xhel silikoni, xheli mund të mbetet në kapsulë apo në indin e vragës e cila formohet rreth implantit (ruptura intrakapsulare). Në disa raste, xheli i silikonit po ashtu mund të dalë nga kapsula rreth implantit dhe të migrojë.

Ruptura e implantit mund të vërehet si zvogëlim i gjirit, gunga në gji, deformim i formës së gjirit, dhembje lokale apo butësi, djegie, ënjtje, kalbje, inflamacion apo ndryshim i ndjeshmërisë. Mirëpo, shumica e rupturave janë pa simptoma. Janë të njohura si “ruptura të qeta”.

Disa shkaqe të mundshme të një këputjeje përfshijnë:

▪ kontraktura kapsulare,
▪ dëmtimi i shtresës së implantit, i shkaktuar nga instrumentet kirurgjikale,
▪ dëmtime gjatë procedurave invazive rreth zonës së gjirit, si biopsi dhe drenazhe,
plakja normale e implantit,
▪ dëmtim fizik për shkak të traumës ose presionit të fortë

Reklama

Rekomandohet heqja e implanteve të gjirit nëse ato janë çarë. Të gjitha këto komplikime janë jashtëzakonisht të rralla dhe ndodhin në rreth 1% të rasteve, nga të cilat ruptura është më e rralla.
/Telegrafi/