Një garë e re shpejtësie po vjen.

Audi S8 është mundësuar nga një motor i fuqishëm 4.0-litër turbo-binjak V8 që prodhon deri në 571 kuaj-fuqi dhe zhvillon 800 Nm çift rrotullues maksimal.

Përveç kësaj, S8 është i pajisur me një sistem hibrid “të butë”, 48 volt, i cili, përveç funksionit të ndalimit të fillimit, duhet të përmirësojë ekonominë e drejtimit.

Kundërshtari i tij aktual, Audi RS6, edhe në gjendje të papunë, qartë i sugjeron vëzhguesit se është një karavan me performancë të lartë sportive.

Nga hapja e mëdha të ajrit në pjesën e përparme të automjetit, te shkarkimi i dyfishtë dhe shpërndarësi masiv në pjesën e pasme – Audi i ri RS6 Avant nuk do të lërë askënd indiferent.

Për motor është përzgjedhur 4.0 turbo-binjak V8 me 600 kuaj-fuqi dhe 800 Nm çift rrotullues maksimal, duke e bërë RS6 Avant më të fuqishme deri më tani (në versionin bazë, pa paketa shtesë të azhurnimit).

Fuqia transmetohet në të katër rrotat përmes një sistemi automatik Tiptronic me 8 shpejtësi dhe sistemit quattro të Audi, kështu që RS6 Avant për vitin 2020 nga zero në 100 km në orë arrin në vetëm 3.6 sekonda. /kp/Telegrafi/