Sot shënohet njëra nga ditët më të rëndësishme të jetës sociale njerëzore – Dita Ndërkombëtare e Solidaritet Njerëzor.

Reklama

Kjo ditë ka vlerë të veçantë, duke parë se më shumë se 700 milionë njerëz janë të zhvendosur nga vendbanimet e tyre, ndërsa 26 milionë banorë janë refugjatë dhe të gjithë këta kanë nevoje për solidaritet.

Ish-sekretari i Përgjithshëm i Organizatës së Kombeve të Bashkuara, Ban Ki-Moon kishte thënë se në këtë ditë bota i jep formën një agjende të re të zhvillimit të qëndrueshëm në mënyrë që të ketë sukses në Objektivat e Zhvillimit të Mijëvjeçarit.