LAJMI I FUNDIT:

Albert Camus

19 Artikuj

Modeli ekzistencialist dhe karakteret në romanet “I huaji”, “Procesi” dhe “Vdekja në ajër të pastër”

Modeli ekzistencialist dhe karakteret në romanet “I huaji”, “Procesi” dhe “Vdekja në ajër të pastër”

Analiza
Hovi i dramës moderne

Hovi i dramës moderne

Teatri
Letër për mësuesin

Letër për mësuesin

Cult+
Liria pa kufi është e kundërta e lirisë

Liria pa kufi është e kundërta e lirisë

Analiza
Çfarë është arti?

Çfarë është arti?

PamArt
Përgjegjësia e artistit

Përgjegjësia e artistit

Analiza
Revoltohemi, prandaj jemi

Revoltohemi, prandaj jemi

Fjala+
Shqiptarët nëpër dekada: Çfarë kaluan ata në vitet 1920, 1930, 1940… 2020!?

Shqiptarët nëpër dekada: Çfarë kaluan ata në vitet 1920, 1930, 1940… 2020!?

Agron Shala
Viti 1960: Prishja e BRSS-së me “802 milionë shqiptarë”!

Viti 1960: Prishja e BRSS-së me “802 milionë shqiptarë”!

Agron Shala
Thënie të Albert Kamysë: Kur të jemi të gjithë fajtorë, do të kemi demokraci

Thënie të Albert Kamysë: Kur të jemi të gjithë fajtorë, do të kemi demokraci

Fjala+
“Rënia” që ndau Sartrin me Kamynë

“Rënia” që ndau Sartrin me Kamynë

Cult+
Integriteti i individit në shoqëri

Integriteti i individit në shoqëri

Analiza
Ta përmirësojmë veten duke u pajtuar me vdekjen dhe duke e ndryshuar marrëdhënien me kohën

Ta përmirësojmë veten duke u pajtuar me vdekjen dhe duke e ndryshuar marrëdhënien me kohën

Fakte
Vendet më të këqija për poezi janë vendet ku mund të gjenden poezitë!

Vendet më të këqija për poezi janë vendet ku mund të gjenden poezitë!

Fjala+
Të pasur me dyshime

Të pasur me dyshime

Cult+
Epidemia si metaforë e ekzistencës

Epidemia si metaforë e ekzistencës

Fjala+
Homazh për Kamynë

Homazh për Kamynë

Fjala+
Kamy është vrarë nga KGB-ja!?

Kamy është vrarë nga KGB-ja!?

Cult+
“Mosmarrëveshja”, premierë e re në TKK

“Mosmarrëveshja”, premierë e re në TKK

Cult+