LAJMI I FUNDIT:

Hillary Clinton i bashkohet si profesoreshë Universitetit të Kolumbisë

Hillary Clinton i bashkohet si profesoreshë Universitetit të Kolumbisë

Hillary Clinton do t’i bashkohet Universitetit të Kolumbisë si profesoreshë dhe anëtare presidenciale në çështjet globale, njoftoi sot universiteti.

Clinton do të bëhet profesoreshë e praktikës në Shkollën e Marrëdhënieve Ndërkombëtare dhe Publike dhe muajin e ardhshëm do të bëhet anëtare presidenciale në Columbia World Projects, tha presidenti i Kolumbisë, Lee C. Bollinger.

“Duke pasur parasysh talentet dhe kapacitetet e saja të jashtëzakonshme së bashku me përvojat e veçanta jetësore, Hillary Clinton është unike dhe, më e rëndësishmja, e jashtëzakonshme në atë që mund të sjellë në misionet e Universitetit – kërkim dhe mësimdhënie – së bashku me shërbimin publik dhe angazhimin për të mirën publike”, tha Bollinger.

Reklama

Përveç mësimdhënies, 75-vjeçarja do të bashkëpunojë me fakultetin e lartë për iniciativat e politikave globale dhe mënyrat për të nxitur angazhimin efektiv me të rinjtë dhe gratë.

Reklama

“Angazhimi i Kolumbisë për të edukuar gjeneratën e ardhshme të udhëheqësve të politikave – dhe për të ndihmuar në adresimin e disa prej sfidave më të ngutshme në botë – rezonon personalisht me mua”, tha ajo duke shtuar se “jam e ngazëllyer që do t’i bashkohem këtij komuniteti”.

Columbia World Projects drejton një sërë projektesh që lejojnë Columbia të zbatojë aftësitë e saja kërkimore në qytetin e New Yorkut dhe në botë. Projektet shtrihen nga lufta kundër ndryshimeve klimatike dhe çështjeve të shëndetit mendor deri te pabarazitë socio-ekonomike në shëndetin publik dhe arsimin.

Reklama

Clinton do të fillojë me ligjërime duke filluar nga vjeshta e vitit 2023. Ajo mori një çmim nderi nga Kolumbia në vitin 2022 për punën e saj në shërbimin publik, duke ndarë komente të improvizuara me klasën e vitit 2022. Ajo gjithashtu mbajti një fjalim kryesor mbi reformën e drejtësisë penale për një forum të politikave publike në Kolumbia gjatë ofertës së saj për president në vitin 2015. /Telegrafi/

Reklama