Për shumicën e njerëzve, marrja e një trajtimi të fytyrës mund të jetë një mënyrë qetësuese, relaksuese për të adresuar disa nga shqetësimet më të zakonshme të lëkurës, si puçrrat ose shenjat e plakjes. Por, për ata me lëkurë të ndjeshme, një fytyrë është një fushë e minuar nga acarimi, alergjenët dhe sikletet e mundshme.

Këtu janë këshillat kryesore të ekspertëve për trajtimet e fytyrës kur keni lëkurë të ndjeshme.

Merrni rekomandime nga një dermatolog

Nëse nuk jeni të sigurt se ku të kërkoni një trajtim që është i mirë për lëkurën e ndjeshme, kërkoni rekomandime nga dermatologu juaj. “Bëni një diskutim të mirë me ta se kujt i besojnë dhe cilat produkte që duhet ose nuk duhet të përdorni”.

Zbuloni se cilat produkte do të përdoren gjatë trajtimit të fytyrës

Pasi të keni ngushtuar opsionet tuaja, është mirë të bëni disa hulumtime para kohe për të parë se cilat lloje produktesh përfshin trajtimi i fytyrës.

Trajtim fytyre (Foto: GettyImages/Guliver)

Njoftojeni trajtuesin tuaj që keni lëkurë të ndjeshme

Në këtë mënyrë ata mund të përshtatin përvojën me llojin e lëkurës tuaj dhe ta dinë se duhet të jenë në vëzhgim për çdo shenjë të mundshme të acarimit.

Thjesht bëni një trajtim në një kohë

Nëse trajtimi i fytyrës në të njëjtën ditë kur bëni microblading, kjo është shumë për veçanërisht për lëkurën tuaj të ndjeshme.

Bëni fotografi disa ditë pas trajtimit tuaj

Mund të jetë e vështirë të mbani mend se çfarë bën në të vërtetë një trajtim për lëkurën tuaj (mirë apo keq), veçanërisht nëse e bëni vetëm disa herë në vit. /Telegrafi/