Si saktësisht funksionon? A është jashtëzakonisht e dhimbshme? Mos u shqetësoni, ja përgjigjja: Ne arritëm te ekspertët për të zbuluar gjithçka që duhet të dini për grimin e përhershëm, nga microblading (vetullat tatuazh), te permanent eyeliner (peneli tatuazh), te skuqja e buzëve tatuazh.

Sa zgjat grimi i përhershëm?

Kjo varet plotësisht nga çfarë trajtimi merrni por, në përgjithësi do t’ju zgjasë diku nga një deri në tre vjet. Pra, jo me të vërtetë i përhershëm. Dhe arsyeja që nuk zgjat përgjithmonë, si një tatuazh i rregullt, është sepse përbërja e përhershme nuk arrin në shtresën më të thellë të lëkurës tuaj – është më shumë një tatuazh sipërfaqësor.

Le të shkojmë në specifikat e tre llojeve më të mëdha të grimit të përhershëm:

Çfarë është microblading?

Microblading është një teknikë gjysmë e përhershme e tatuazhit, ku një teh përdoret për të krijuar një vijë super të hollë, të vetullave, të cilat japin pamjen e dëshiruar. Gjilpërat gërvishtin lëkurën tuaj dhe depozitojnë pigmentin në plagët e vogla, të cilat, po, tingëllojnë shumë të dhimbshme, por çuditërisht nuk është ashtu. Kjo sepse shumica e specialistëve, aplikojnë më parë një krem ​​mpirjeje, i cili heq dhimbjen në disa nivele.

Sa zgjat microblading?

Përbërja juaj e përhershme do të zbehet, ose nëse doni vetulla të mrekullueshme për një kohë të gjatë, mund të ktheheni çdo 12 muaj për një përmirësim. Por, në përgjithësi zgjat 1-2 vjet.

Çfarë është lip blushing?

Besoni apo jo, nuk ka asnjë skuqje të përfshirë kur bëhet fjalë për skuqjen e buzëve. Termi i referohet një procesi tatuazhi gjysmë të përhershëm që përcakton dhe mbush buzët tuaja. Është një lloj i ngjashëm me mbushësit e buzëve, përveçse skuqja e buzëve jo vetëm që ju lë plotësi, por gjithashtu ju lartëson ngjyrën e buzëve. Ju zgjidhni hijen që dëshironi, dhe më pas specialisti përdor gjilpëra për të depozituar pigmentet në buzët tuaja.

Sa zgjat lip blushing?

Në përgjithësi zgjat 1-2 vjet.

Çfarë është permanent eyeliner?

Penel i përhershëm përfshin vendosjen e pigmentit në linjën tuaj të syrit për të rikrijuar pamjen e penelit që ju aplikoni me zell çdo mëngjes. E Ngjashme me skuqjen e buzëve dhe microblading sepse depoziton ngjyrën në lëkurë, por nuk zgjat përgjithmonë.

Sa zgjat permanent eyeliner?

Peneli i përhershëm mund t’ju zgjasë diku nga një deri në tre vjet, kjo varet vetëm se sa shpejt lëkura juaj thith pigmentin. Kur jeni në fazën e shërimit, nuk duhet të ekspozoni zonën në ujë për rreth një javë, dhe grimi i syve duhet të mbahet në minimum për t’u siguruar që pigmenti zgjat. /Telegrafi/