Protestat për kundërshtimin e rritjes së çmimit të naftës vijojnë ndërsa në një moment ka marrë vëmendje dhe është diskutuar.

Një tjetër moment që është diskutuar është reagimi i zjarrfikësve përballë qeveritarëve në Paris.

Në një video ata shihen teksa u kthejnë shpinën politikanëve në shenjë proteste ditën e shtunë, gjatë kremtimit të “Holy Beard”, shenjt mbrojtës i zjarrfikësve.

Ky gjest i ka habitur të gjithë dhe erdhi si shprehje e pakënaqësisë kundër shkurtimeve të vendeve të punës, përcjell Shekulli.

Nisi që në nisjen e ceremonisë ku zyrtarët ishin vendosur përballë tyre. Këta të fundit mbetën të shtangur dhe nuk dinin si të reagonin.

Zjarrfikësit u kthyen shpinat zyrtarëve, përfshirë Gilles Bourdouleix, kryetar i Bashkisë Cholet dhe përfaqësuesit të zonës.

Ndërsa mediat vendase raportojnë se në shënjestër të veprimit të tyre ishte veçanërisht, Patrice Braud.