Jemi në vjeshtë dhe stina e dimrit nuk është kaq larg. Kjo nënkupton se veçse temperaturat kanë filluar të bien, e bashkë me to të rriten rastet e ankesave ku njerëzit raportojnë për tharje të gojës gjatë fjetjes.

Kjo pasi që shumica e njerëzve rrinë në ambiente të mbyllura dhe i lëshojnë pajisjet për ngrohje, të cilat vetëm sa e thajnë ajrin dhe e largojnë lagështinë.

Çfarë e shkakton tharjen e gojës dhe çfarë pasoja sjell?

Tharja e gojës gjatë temperaturave të ulëta është dukuri mjaft e zakonshme që vjen si rezultat i motit të ftohtë, pasi që ajri i dimrit e largon lagështinë nga thuajse çdo gjë.

Mungesa e lagështisë në ajër pastaj shkakton tharje të gojës dhe ju detyron më shumë të merrni frymë me hundë, çka vetëm i keqëson simptomat.

Goja e tharë mund t’i rritë rreziqet edhe për dëmtim të dhëmbëve dhe infektim të tyre.

Çfarë duhet të bëni për ta zgjidhur këtë problem?

Fillimisht duhet të filloni konsumimin e mjaftueshëm të ujit dhe largimin e toksinave nga dieta, pasi që substanca të caktuara dhe aditivë ushqimorë kontribuojnë në simptomat e gojës së tharë.

P.sh. alkooli dhe duhani vetëm sa i keqësojnë simptomat, ndërkaq pijet me sheqer e pengojnë prodhimin e pështymës.Lagështuesit e ajrit – SHPËTIMI I GOJËS SË THARË GJATË DIMRIT!

Një prej mënyrave më të mira dhe më të zakonshme për t’i përmirësuar simptomat e gojës së tharë është duke përdorur lagështues të ajrit brenda në shtëpi, e posaçërisht aty ku flini.

Aq më i tharë që është ambienti brenda, aq më shumë ju merrni frymë me gojë dhe rrjedhimisht ia shkaktoni vetes tharjen e gojës.

Por, përdorimi i pajisjeve që kontribuojnë në lagështimin e ajrit u ndihmon njerëzve shumë në zgjidhjen dhe parandalimin e këtij problemi.

Nëse veç e keni këtë problem dhe e dëshironi zgjidhjen, Telegrafi Deals është shoku që ju gjendet pranë duke e siguruar për ju një lagështues ajri me zbritje prej 30%.

Lagështuesi i ajrit Eta Airo vjen me zbritje nga 49.50 euro në 34.50 EURO duke e shkruar promo code “Telegrafi” gjatë procesit të blerjes!

Prandaj mos hezitoni, zgjidheni problemin dhe përfitoni nga zbritja që po jua sjellim!