Në Itali, sot qytetarët po votojnë në zgjedhje të cilat po vlerësohen që mund ta drejtojnë vendin kah e djathta, në momentin kur Evropa po ballafaqohet me luftën në Ukrainë.

Për herë të parë që nga përfundimi i Luftës së Dytë Botërore, në Itali zgjedhjet mund ta bien në krye të qeverisë lideren e ekstremit të djathtë, shefen e partisë Vëllezërit e Italisë, Giorgia Meloni, transmeton Telegrafi.

Qendrat e votimit janë hapur në ora 7 të mëngjesit, kurse numërimi i votave do të fillojë menjëherë me mbylljen e këtyre qendrave të votimit – pra në ora 23:00.

Rezultat do të bëhen të ditura pjesërisht në orët e para të mëngjesit të së hënës.

Reklama

E shpenzimet e mëdha të energjisë elektrike dhe ngritja e çmimeve të prodhimeve të shumta siç është buka, pushtimi rus në Ukrainë, ku janë bllokuar miliona tonë drithëra, kanë goditur shumë familje dhe kompani italiane.

Reklama

Giorgia Meloni dhe partia Vëllezërit e Italisë, po udhëheq sipas anketave parazgjedhore. /Telegrafi/