0Shares

Milos Zeman më 8 mars do të përurohet si president i ri i Republikës Çeke. Ai ka njoftuar se do të formojë fondin për larjen e borxhit shtetëror, ku do të shkojë një e treta e të ardhurave të tij.

Paga e tij është 2200 euro, dhe shumë e përcaktuar do të shkoj direkt në fund, meqë ai nuk mundet t’ia zvogëlojë vetes pagën.

Gjithashtu, ai kërkoi nga çekët e pasur të bashkohen në mbledhjen e parave për borxhin shtetëror, sepse siç ka thënë ai, “pak e dinë se Çekia nuk paguan vetëm kamatat, por edhe borxhin kryesor kombëtar”.

Paga e presidentes së Kosovës është pak më shumë se 2800 euro. Presidenti kroat, Ivo Josipovic, në fund të muajit merr pagën prej 2792 euro, ndërsa presidenti i Serbisë 1450 euro. Anëtari i presidencës së Bosnjë e Hercegovinës, Bakir Izetbegovic, ka pagën prej 2646 euro. Presidenti malazez ka pagën prej 1885 eurove, ndërsa ai rumun 1800 euro në muaj. /Telegrafi/

Të Ngjajshme
Shfaq Komentet (0)