Gjeneralmajor Dimitri Ulyanov u vra në një përleshje zjarri pasi u sulmua nga një grup i ukrainasve.

Ulyanov më parë ka qenë shef i shtabit të Divizionit të 7-të Ajror, komandant i Regjimentit 1141 të Artilerisë dhe nga viti 2015 deri në vitin 2017 ka qenë komandant i Divizionit të 98-të Ajror.

Nuk specifikohet se në cilën zonë luftarake u vra ushtaraku i presidentit rus, Vladimir Putin, por dihet se gjenerali arriti si vullnetar në Ukrainë. Ulyanov komandonte forcat nga Tatarstani, raporton dailymail.

Sipas informacioneve të oficerit të Forcave të Armatosura të Ukrainës, Anatoly Stefan, që nga fillimi i agresionit rus deri në shkurt 2023, në Ukrainë janë likuiduar 1740 zyrtarë të lartë ushtarakë.

Reklama

Gjeneralët – 10
Kolonelë – 52
Nënkolonelë – 119
Drejtimet 232
Kapitenët – 334
Toger të lartë – 553
Toger – 292
Renditjet e paidentifikuara – 148

Reklama

Kujtojmë se sipas të dhënave të Shtabit Kryesor të Forcave të Armatosura të Ukrainës nga 24 janari, gjatë 11 muajve të luftës janë vrarë 122.170 ushtarë rusë. Rusët humbën gjithashtu 3152 tanke, 289 aeroplanë dhe 2148 copë artileri. /Telegrafi/