0Shares

Një test i ri jo-invaziv i gjakut, i cili mund të zbulojë në mënyrë të besueshme nëse një foshnje e palindur ka ose jo sindromin Down gjatë tremujorit të parë të shtatzënisë, është gati për t’u testuar në dy spitale muajin e ardhshëm.

Sindroma Down dhe çrregullime të tjera kromozomale karakterizuar nga një kromozom shtesë, janë testuar aktualisht në mes të javëve 11 dhe 13 të shtatzënisë, duke përdorur një ekran me ultratinguj dhe një analizë hormonale të gjakut të gruas shtatzënë.

Një studim i kryer në Qendrën Harris në Londër është parë që të shihet në mundësinë e shqyrtimit për çrregullime kromozomale – të njohura si trisomies – duke përdorur ADN-në e fetusit celular falas (cfDNA) nga gjaku i një gruaje shtatzënë.

Hulumtuesit, siç transmeton Idea, gjetën se deri në 98 përqind të rasteve të sindromin Down mund të zbulohen. Testimi invaziv ishte e nevojshme atëherë për konfirmim në më pak se 0.5 për qind të rasteve.

Kostot e testimit £ 400 nuk do të ofrohen për të gjithë në këtë fazë, por fillimisht do të ofrohet falas në një bazë të gjykimit në dy spitale, Kings College në Londër dhe Medway Hospital në Kent. /Telegrafi/

Të Ngjajshme
Shfaq Komentet (0)