LAJMI I FUNDIT:
Zgjedhjet presidenciale - MK

Zgjedhjet presidenciale - MK

1054 Artikuj

Info

Zgjedhjet presidenciale në Maqedoni mbahen më 21 prill, 2019 me kandidatë:
Blerim Reka – i pavarur dhe i mbështetur nga ASH dhe Lëvizja Besa,
Stevo Pendarovski – i mbështetur nga BDI, LSDM, PDSH, RDK dhe 20 parti tjera më të vogla,
Gordana Siljanovska-Davkova e mbështetur nga OBRM-PDUKM dhe parti më të vogla opozitare maqedonase.

Rrethi i dytë i zgjedhjeve më 5 maj, 2019, ku garojnë Gordana Siljanovska Davkova dhe Stevo Pendarovski.

Zona zgjedhore nr 6: Këto janë rezultatet e fundit

Zona zgjedhore nr 6: Këto janë rezultatet e fundit

Politikë
Publikohen rezultatet e para në zonën zgjedhore numër 6

Publikohen rezultatet e para në zonën zgjedhore numër 6

Politikë
KSHZ: Zgjedhjet ishin korrekte, rezultatet e para do të shpallen para mesnate

KSHZ: Zgjedhjet ishin korrekte, rezultatet e para do të shpallen para mesnate

Politikë
Mexhiti: VLEN fituese tek shqiptarët, procesi zgjedhor nuk ka qenë demokratik

Mexhiti: VLEN fituese tek shqiptarët, procesi zgjedhor nuk ka qenë demokratik

Politikë
Prokuroria: Dita e zgjedhjeve ishte e qetë, pa incidente të mëdha

Prokuroria: Dita e zgjedhjeve ishte e qetë, pa incidente të mëdha

Politikë
LSDM pas mbylljes së vendvotimeve: Zgjedhjet ishin demokratike

LSDM pas mbylljes së vendvotimeve: Zgjedhjet ishin demokratike

Politikë
Ademi: Fitore historike për Frontin Evropian

Ademi: Fitore historike për Frontin Evropian

Politikë
Mbyllen vendvotimet në Maqedoninë e Veriut

Mbyllen vendvotimet në Maqedoninë e Veriut

Politikë
Dalja deri në ora 17:00, arrihet censusi për zgjedhjet presidenciale në Maqedoninë e Veriut

Dalja deri në ora 17:00, arrihet censusi për zgjedhjet presidenciale në Maqedoninë e Veriut

Maqedonia e Veriut
Avokati i Popullit: 30 persona na kanë telefonuar, u është shkelur e drejta e votës

Avokati i Popullit: 30 persona na kanë telefonuar, u është shkelur e drejta e votës

Politikë
Dalja deri në orën 15:00 është 31.96% për zgjedhjet presidenciale, për parlamentare 36.72%

Dalja deri në orën 15:00 është 31.96% për zgjedhjet presidenciale, për parlamentare 36.72%

Politikë
Gostivar, më shumë votues për zgjedhjet parlamentare, më pak për presidencialet

Gostivar, më shumë votues për zgjedhjet parlamentare, më pak për presidencialet

Politikë
Shehu: Anëtarë të Komisioneve Zgjedhore, shkelin Kodin Zgjedhor

Shehu: Anëtarë të Komisioneve Zgjedhore, shkelin Kodin Zgjedhor

Politikë
Deri ora 13:00 dalja për zgjedhje presidenciale 22.63%, për kuvendare 25.64%

Deri ora 13:00 dalja për zgjedhje presidenciale 22.63%, për kuvendare 25.64%

Politikë
Xhelal Bajrami: Asnjë parashtresë në Prokurori për parregullsi në zgjedhje

Xhelal Bajrami: Asnjë parashtresë në Prokurori për parregullsi në zgjedhje

Gjyqësi
MPB: Merren masa për zbardhjen e rasteve në Shuto Orizare, Çair, Kumanovë

MPB: Merren masa për zbardhjen e rasteve në Shuto Orizare, Çair, Kumanovë

Politikë
Dalje më të madhe ka në njësinë zgjedhore 3, ndërsa më pak ka një njësinë e 6-të

Dalje më të madhe ka në njësinë zgjedhore 3, ndërsa më pak ka një njësinë e 6-të

Politikë
Tetovë, rikthet votimi në dy vendvotime që patën pengesa

Tetovë, rikthet votimi në dy vendvotime që patën pengesa

Maqedonia e Veriut
Jehonë më të madhe për zgjedhjet presidenciale ka në pjesën lindore, më pak në pjesën perëndimore

Jehonë më të madhe për zgjedhjet presidenciale ka në pjesën lindore, më pak në pjesën perëndimore

Politikë
Dalja në zgjedhjet parlamentare deri ora 11:00 është 13.69%

Dalja në zgjedhjet parlamentare deri ora 11:00 është 13.69%

Politikë
Dashtevski: Nuk ka bojkot për zgjedhjet presidenciale, të gjithë ata që kanë shkuar në zgjedhjet parlamentare kanë votuar edhe për presidenciale

Dashtevski: Nuk ka bojkot për zgjedhjet presidenciale, të gjithë ata që kanë shkuar në zgjedhjet parlamentare kanë votuar edhe për presidenciale

Politikë
Toshkovski: Gjendja e sigurisë është stabile, MPB po vepron sipas kompetencave të saj

Toshkovski: Gjendja e sigurisë është stabile, MPB po vepron sipas kompetencave të saj

Kronikë e Zezë
Dashtevski: Deri ora 09:00 dalja për zgjedhjet presidenciale është 4.17%

Dashtevski: Deri ora 09:00 dalja për zgjedhjet presidenciale është 4.17%

Politikë
Për zgjedhjen e presidentit në Maqedoninë e Veriut nevojitet arritja e censusit prej 40%

Për zgjedhjen e presidentit në Maqedoninë e Veriut nevojitet arritja e censusit prej 40%

Politikë


mob5