LAJMI I FUNDIT:

Vetëvrasjet

31 Artikuj

KMShK del me qëndrim për raportimin e rasteve të vetëvrasjes në media

KMShK del me qëndrim për raportimin e rasteve të vetëvrasjes në media

Kosovë
​Parandalimi i vetëvrasjeve synohet të bëhet me ligj

​Parandalimi i vetëvrasjeve synohet të bëhet me ligj

Kosovë
Nëntë vetëvrasje dhe 40 tentim-vetëvrasje brenda gjashtë muajve në Kosovë

Nëntë vetëvrasje dhe 40 tentim-vetëvrasje brenda gjashtë muajve në Kosovë

Meridiana Statovci
Numri i vetëvrasjeve në rritje – ekspertët e shëndetit mendor thonë se pandemia dhe izolimi janë ndër shkaktarët kryesorë

Numri i vetëvrasjeve në rritje – ekspertët e shëndetit mendor thonë se pandemia dhe izolimi janë ndër shkaktarët kryesorë

Donjeta Zeqiraj
Vetëvrasjet në Kosovë, psikiatri Abazi: Institucionet dhe shoqëria më shumë kujdes ndaj shëndetit mendor

Vetëvrasjet në Kosovë, psikiatri Abazi: Institucionet dhe shoqëria më shumë kujdes ndaj shëndetit mendor

Shëndetësi
​Për tri vjet 133 vetëvrasje, kërkohet angazhim institucional për parandalimin e kësaj dukurie

​Për tri vjet 133 vetëvrasje, kërkohet angazhim institucional për parandalimin e kësaj dukurie

Sociale
Vetëvrasja e të paraburgosurit, QKRMT thirrje për krijimin e hapësirave për vendosjen dhe trajtimin e kryerësve me çrregullime mendore

Vetëvrasja e të paraburgosurit, QKRMT thirrje për krijimin e hapësirave për vendosjen dhe trajtimin e kryerësve me çrregullime mendore

Kosovë
Ndikimi i pandemisë në shtimin e dhunës, vrasjeve dhe vetëvrasjeve në Kosovë, flet psikoterapeuti Avdijaj

Ndikimi i pandemisë në shtimin e dhunës, vrasjeve dhe vetëvrasjeve në Kosovë, flet psikoterapeuti Avdijaj

Mirjeta Hajzeraj
Të dhëna që tregojnë se sa vrasës është COVID-19, në krahasim me shkaktarët tjerë në SHBA

Të dhëna që tregojnë se sa vrasës është COVID-19, në krahasim me shkaktarët tjerë në SHBA

Nga Bota
Skeja: Vetëvrasjet gjatë pandemisë, ‘Linja e Jetës’ është e hapur për t’u ofruar ndihmë qytetarëve

Skeja: Vetëvrasjet gjatë pandemisë, ‘Linja e Jetës’ është e hapur për t’u ofruar ndihmë qytetarëve

Xhejlane Kaçiu
Me lule përkujtohen të vetëvrarët në Kosovë

Me lule përkujtohen të vetëvrarët në Kosovë

Kosovë
Linja e Jetës përmbyll kampanjën e ndërgjegjësimit rreth parandalimit të vetëvrasjes

Linja e Jetës përmbyll kampanjën e ndërgjegjësimit rreth parandalimit të vetëvrasjes

Kosovë
Numër i madh i vetëvrasjeve në Kosovë

Numër i madh i vetëvrasjeve në Kosovë

Kosovë
“Linja e Jetës”, vendi ku mund të diskutoni problemet që (ndoshta) iu çojnë drejt vetëvrasjes

“Linja e Jetës”, vendi ku mund të diskutoni problemet që (ndoshta) iu çojnë drejt vetëvrasjes

Valdete Berisha
Shitet në ankand, arma me të cilën dyshohet se van Goghu vrau veten

Shitet në ankand, arma me të cilën dyshohet se van Goghu vrau veten

Cult+
Gjashtëmbëdhjetë shkrimtarët që bënë vetëvrasje

Gjashtëmbëdhjetë shkrimtarët që bënë vetëvrasje

Fakte
Si u përgjysmua numri i vetëvrasjeve në Finlandë

Si u përgjysmua numri i vetëvrasjeve në Finlandë

Nga Bota
Vetëvrasjet shënojnë rritje të përshpejtuar në Maqedoni

Vetëvrasjet shënojnë rritje të përshpejtuar në Maqedoni

Lirim Shabani
Efekti i rrjeteve sociale, rriten me 41% vetëvrasjet te moshat e reja

Efekti i rrjeteve sociale, rriten me 41% vetëvrasjet te moshat e reja

Shqipëri
Meshkujt në Maqedoni bëjnë vetëvrasje tre herë më shumë se femrat

Meshkujt në Maqedoni bëjnë vetëvrasje tre herë më shumë se femrat

Sociale
Vetëvritet një qytetar i Manastirit

Vetëvritet një qytetar i Manastirit

Lirim Shabani
Kosova nuk e ka shmangur rrezikun nga “Balena e kaltër” (Video)

Kosova nuk e ka shmangur rrezikun nga “Balena e kaltër” (Video)

Siguri
Lojëra morbide “Balena e kaltër” arrin edhe në Shqipëri (Video)

Lojëra morbide “Balena e kaltër” arrin edhe në Shqipëri (Video)

Kronika e Zezë
Shifra të pabesueshme të vetëvrasjeve në Japoni, ato i kushtojnë këtij vendi 4 miliardë dollarë

Shifra të pabesueshme të vetëvrasjeve në Japoni, ato i kushtojnë këtij vendi 4 miliardë dollarë

Nga Bota