LAJMI I FUNDIT:

Umberto Eco

15 Artikuj

Leximi zgjat jetën

Leximi zgjat jetën

Fakte
Keqkuptimet e mëdha

Keqkuptimet e mëdha

Cult+
Të shkosh në të njëjtin vend

Të shkosh në të njëjtin vend

Analiza
Ma hiq qafe atë celular!

Ma hiq qafe atë celular!

Fjala+
Letërsia flet kundër krimeve edhe kur flet vetëm për pemët!

Letërsia flet kundër krimeve edhe kur flet vetëm për pemët!

Fjala+
Dante dhe Islami!

Dante dhe Islami!

Fakte
I dashur nip, lexo, mëso, mbajë mend… luftoje humbjen e kujtesës

I dashur nip, lexo, mëso, mbajë mend… luftoje humbjen e kujtesës

Fjala+
Si mund ta dimë nëse filmi është porno?

Si mund ta dimë nëse filmi është porno?

Filmi
Nëse botën do ta sundoja unë…

Nëse botën do ta sundoja unë…

Analiza
Historia e shëmtisë

Historia e shëmtisë

Fakte
Umberto Eco, non grata në Shqipëri

Umberto Eco, non grata në Shqipëri

Fakte
“Jam i lumtur që i mashtrova ata që vdiqën para meje”

“Jam i lumtur që i mashtrova ata që vdiqën para meje”

Fjala+
Universiteti i Bolonjës krijon bibliotekë për 30 mijë librat e Ecos

Universiteti i Bolonjës krijon bibliotekë për 30 mijë librat e Ecos

Cult+
Thënie të Umberto Ecos: Kur dikujt i duhet të ndërhyjë për të mbrojtur lirinë e shtypit, atëherë ajo shoqëri është e sëmurë!

Thënie të Umberto Ecos: Kur dikujt i duhet të ndërhyjë për të mbrojtur lirinë e shtypit, atëherë ajo shoqëri është e sëmurë!

Fjala+
Pse duhet të rrethoheni edhe me librat që nuk do t’i lexoni?

Pse duhet të rrethoheni edhe me librat që nuk do t’i lexoni?

Cult+