LAJMI I FUNDIT:

Thënie

122 Artikuj

Thëniet më të thella nga Platoni

Thëniet më të thella nga Platoni

Lifestyle
Aty ku ka britma, nuk ka njohuri të vërteta

Aty ku ka britma, nuk ka njohuri të vërteta

Fjala+
Fragmente nga vepra “Përtej së mirës dhe së keqes”

Fragmente nga vepra “Përtej së mirës dhe së keqes”

Fjala+
Thënie të Bernard Shawit: Në qiell, një engjëll është një njeri i zakonshëm!

Thënie të Bernard Shawit: Në qiell, një engjëll është një njeri i zakonshëm!

Fjala+
Thënie të Bismarckut: Një ditë një luftë e madhe evropiane do të ndodhë për shkak të ndonjë budallallëku në Ballkan!

Thënie të Bismarckut: Një ditë një luftë e madhe evropiane do të ndodhë për shkak të ndonjë budallallëku në Ballkan!

Cult+
Paulo Coelho: Është e pamundur të thyesh një grua, ajo është gati të kalojë shtatë rrathë ferri për të marrë nga jeta atë që meriton!

Paulo Coelho: Është e pamundur të thyesh një grua, ajo është gati të kalojë shtatë rrathë ferri për të marrë nga jeta atë që meriton!

Lifestyle
Thënie për përkthyesit

Thënie për përkthyesit

Fjala+
Fjalët dhe shprehjet që i dëgjoni vetëm në Korçë

Fjalët dhe shprehjet që i dëgjoni vetëm në Korçë

Fakte
Thënie për gruan: Të arsimosh një femër do të thotë të arsimosh një shoqëri

Thënie për gruan: Të arsimosh një femër do të thotë të arsimosh një shoqëri

Fjala+
Thënie të Jim Morrisonit: Më mirë një fund i dëshpëruar sesa një dëshpërim pa fund!

Thënie të Jim Morrisonit: Më mirë një fund i dëshpëruar sesa një dëshpërim pa fund!

Fjala+
Thënie latine: Anija me shumë kapitenë, shpesh është në rrezik ta humbasë drejtimin!

Thënie latine: Anija me shumë kapitenë, shpesh është në rrezik ta humbasë drejtimin!

Cult+
Kështu foli Nietzsche: Të jetuarit është vuajtje, të mbijetuarit është gjetja e një kuptimi për vuajtjet!

Kështu foli Nietzsche: Të jetuarit është vuajtje, të mbijetuarit është gjetja e një kuptimi për vuajtjet!

Fjala+
Thënie të Sartrit për krizën ekzistenciale: Unë ekzistoj, kjo është e gjitha, dhe më duket e neveritshme!

Thënie të Sartrit për krizën ekzistenciale: Unë ekzistoj, kjo është e gjitha, dhe më duket e neveritshme!

Fjala+
I kanë thënë të mençurit…

I kanë thënë të mençurit…

Cult+
Thëniet e Faik Konicës, aktuale edhe sot

Thëniet e Faik Konicës, aktuale edhe sot

Fjala+
Thënie nga Edgar Allan Poe: I kthjellët është ai që pranon çmendurinë e tij!

Thënie nga Edgar Allan Poe: I kthjellët është ai që pranon çmendurinë e tij!

Cult+
Tetëmbëdhjetë leksione jetësore të Dalai Lamas për jetë të lumtur: Kur humbni, mos humbni edhe besimin!

Tetëmbëdhjetë leksione jetësore të Dalai Lamas për jetë të lumtur: Kur humbni, mos humbni edhe besimin!

Trend
Aforizma për paranë dhe jetën: Të varfrit i mungojnë shumë gjëra e lakmitarit të gjithat

Aforizma për paranë dhe jetën: Të varfrit i mungojnë shumë gjëra e lakmitarit të gjithat

Cult+
Fjalë të urta peruane: Po qe mësuesi i korruptuar, korruptohet gjithë bota.

Fjalë të urta peruane: Po qe mësuesi i korruptuar, korruptohet gjithë bota.

Cult+
Fjalë të urta orientale: Mjeshtri i paaftë zihet me veglat e tij

Fjalë të urta orientale: Mjeshtri i paaftë zihet me veglat e tij

Cult+
Thënie të urta polake: Zoti paguan, por jo me rrogë javore!

Thënie të urta polake: Zoti paguan, por jo me rrogë javore!

Cult+
Kur njëherë e pyetën Thomas Edisonin si arrihet deri në majë, ai u është përgjigjur: Patjetër duhet ta lexoni këtë!

Kur njëherë e pyetën Thomas Edisonin si arrihet deri në majë, ai u është përgjigjur: Patjetër duhet ta lexoni këtë!

Trend
Thënie të urta spanjolle: “Nesër” është shpesh dita më e ngarkuar e vitit

Thënie të urta spanjolle: “Nesër” është shpesh dita më e ngarkuar e vitit

Fjala+
Thënie të Henry Ward Beecherit: Nuk bëhet kush i pasur nga çfarë fiton, por nga çfarë heq dorë!

Thënie të Henry Ward Beecherit: Nuk bëhet kush i pasur nga çfarë fiton, por nga çfarë heq dorë!

Cult+