LAJMI I FUNDIT:

Thënie për dashurinë

92 Artikuj

Thënie të Woody Allenit: “Zoti vdiq (Nietzsche). Nietzsche vdiq (Zoti). Edhe unë hiç mirë s’po ndihem”!

Thënie të Woody Allenit: “Zoti vdiq (Nietzsche). Nietzsche vdiq (Zoti). Edhe unë hiç mirë s’po ndihem”!

Fjala+
Thënie të Bernard Shawit: Në qiell, një engjëll është një njeri i zakonshëm!

Thënie të Bernard Shawit: Në qiell, një engjëll është një njeri i zakonshëm!

Fjala+
Brechti dhe një nga dashuritë më të mëdha e më tragjike të jetës së tij

Brechti dhe një nga dashuritë më të mëdha e më tragjike të jetës së tij

Teatri
Thënie të Bismarckut: Një ditë një luftë e madhe evropiane do të ndodhë për shkak të ndonjë budallallëku në Ballkan!

Thënie të Bismarckut: Një ditë një luftë e madhe evropiane do të ndodhë për shkak të ndonjë budallallëku në Ballkan!

Cult+
Thënie të Jim Morrisonit: Më mirë një fund i dëshpëruar sesa një dëshpërim pa fund!

Thënie të Jim Morrisonit: Më mirë një fund i dëshpëruar sesa një dëshpërim pa fund!

Fjala+
Kështu foli Nietzsche: Të jetuarit është vuajtje, të mbijetuarit është gjetja e një kuptimi për vuajtjet!

Kështu foli Nietzsche: Të jetuarit është vuajtje, të mbijetuarit është gjetja e një kuptimi për vuajtjet!

Fjala+
Thënie të urta spanjolle: “Nesër” është shpesh dita më e ngarkuar e vitit

Thënie të urta spanjolle: “Nesër” është shpesh dita më e ngarkuar e vitit

Fjala+
Thënie nga Hermann Hesse: Edhe një orë e ndalur shënon orën e saktë dy herë në ditë!

Thënie nga Hermann Hesse: Edhe një orë e ndalur shënon orën e saktë dy herë në ditë!

Fjala+
Përsëri, për gratë…

Përsëri, për gratë…

Fjala+
Thënie holandeze: Është art i madh të mbetesh i mençur në mesin e të marrëve!

Thënie holandeze: Është art i madh të mbetesh i mençur në mesin e të marrëve!

Fjala+
Thënie të Dritëro Agollit: Edhe dhëmbët zihen me gjuhën dhe bashkë rrinë!

Thënie të Dritëro Agollit: Edhe dhëmbët zihen me gjuhën dhe bashkë rrinë!

Fjala+
Libraria “Dukagjini” sot kujton Rumin

Libraria “Dukagjini” sot kujton Rumin

Cult+
Thënie të Dante Alighierit: Djalli nuk është edhe aq i zi sa e pikturojnë!

Thënie të Dante Alighierit: Djalli nuk është edhe aq i zi sa e pikturojnë!

Fjala+
Fjalë të urta popullore: Mos i beso burrit që qan, kalit që djersitet dhe gruas që betohet!

Fjalë të urta popullore: Mos i beso burrit që qan, kalit që djersitet dhe gruas që betohet!

Fjala+
Thënie koreane: Mendjemadhi mendon se qielli është kapelë e tij!

Thënie koreane: Mendjemadhi mendon se qielli është kapelë e tij!

Fjala+
Thënie të Al-Farabit: Shteti i themeluar me dashuri, vazhdon me drejtësi

Thënie të Al-Farabit: Shteti i themeluar me dashuri, vazhdon me drejtësi

Fjala+
Thënie shkodrane: Mos t’hyptë mendja maje kresë!

Thënie shkodrane: Mos t’hyptë mendja maje kresë!

Fjala+
Thënie shkodrane: Zoti të dhashtë bereqet n’tru!

Thënie shkodrane: Zoti të dhashtë bereqet n’tru!

Fjala+
Thënie të Mark Tawinit: Mungesa e parasë është rruga e të gjitha të ligave

Thënie të Mark Tawinit: Mungesa e parasë është rruga e të gjitha të ligave

Fjala+
Thënie të Immanuel Kantit: Mosmirënjohja është thelbi i poshtërsisë

Thënie të Immanuel Kantit: Mosmirënjohja është thelbi i poshtërsisë

Fjala+
Letra e fundit dashurisë e pinjollit të Kokalarëve: Kurrë nuk kam dashur askënd, përveç teje

Letra e fundit dashurisë e pinjollit të Kokalarëve: Kurrë nuk kam dashur askënd, përveç teje

Cult+
Dashuria e madhe shqiptare: “Vdesin miliona njerëz në ketë luftë, por për mue veç vdekja jote ka kuptim”

Dashuria e madhe shqiptare: “Vdesin miliona njerëz në ketë luftë, por për mue veç vdekja jote ka kuptim”

Fjala+
Thënie të Umberto Ecos: Kur dikujt i duhet të ndërhyjë për të mbrojtur lirinë e shtypit, atëherë ajo shoqëri është e sëmurë!

Thënie të Umberto Ecos: Kur dikujt i duhet të ndërhyjë për të mbrojtur lirinë e shtypit, atëherë ajo shoqëri është e sëmurë!

Fjala+
Thënie të Erich Frommit: Njeriu i zakonshëm me pushtet të jashtëzakonshëm është rreziku kryesor për njerëzimin

Thënie të Erich Frommit: Njeriu i zakonshëm me pushtet të jashtëzakonshëm është rreziku kryesor për njerëzimin

Fjala+