LAJMI I FUNDIT:

Termocentrali

15 Artikuj

Dy termocentrale ruse shpërthejnë dhe përfshihen nga zjarri pas ‘sulmeve të dronëve ukrainas’ pranë kufirit ndërsa Kievi bën planet për kundërsulm

Dy termocentrale ruse shpërthejnë dhe përfshihen nga zjarri pas ‘sulmeve të dronëve ukrainas’ pranë kufirit ndërsa Kievi bën planet për kundërsulm

Nga Bota
Në qytetin rus Perm, zjarri kaplon termocentralin – gjendet vetëm 2 mijë kilometra larg Ukrainës

Në qytetin rus Perm, zjarri kaplon termocentralin – gjendet vetëm 2 mijë kilometra larg Ukrainës

Evropa
KEK-u thotë se njësia A-5 është ndalur për qëllim inspektimi dhe riparimi

KEK-u thotë se njësia A-5 është ndalur për qëllim inspektimi dhe riparimi

Energjetika
Ukraina mund ta mbyllë termocentralin më të madh bërthamor në Evropë që gjendet në Zaporizhzhia

Ukraina mund ta mbyllë termocentralin më të madh bërthamor në Evropë që gjendet në Zaporizhzhia

Evropa
Ekskluzive, Enio Jaço i AmCham-it: Qeveria shqiptare ka përgjegjësinë të krijojë kushtet për funksionimin ideal të tregut, por jo rregullimin e çmimeve

Ekskluzive, Enio Jaço i AmCham-it: Qeveria shqiptare ka përgjegjësinë të krijojë kushtet për funksionimin ideal të tregut, por jo rregullimin e çmimeve

Klaudjo Jonuzaj
Në Australi bëhet shkatërrimi i oxhaqeve të mëdha të termocentraleve, në mënyrë të kontrolluar

Në Australi bëhet shkatërrimi i oxhaqeve të mëdha të termocentraleve, në mënyrë të kontrolluar

Australia
Termocentralin e parë bërthamor që ftohet me natrium do ta ndërtojë Bill Gates

Termocentralin e parë bërthamor që ftohet me natrium do ta ndërtojë Bill Gates

Botë
Katër kullat 117 metërshe të një termocentrali në Britani shemben me shpërthim të kontrolluar, për pesë sekonda bëhen rrafsh me tokë

Katër kullat 117 metërshe të një termocentrali në Britani shemben me shpërthim të kontrolluar, për pesë sekonda bëhen rrafsh me tokë

Kuriozitete
Termocentrali gjerman hidhet në erë me 420 kilogramë eksploziv

Termocentrali gjerman hidhet në erë me 420 kilogramë eksploziv

Kuriozitete
Fundi i një epoke: Momenti i “zhdukjes” së katër oxhaqeve të një termocentrali në Britani të Madhe, përmes një shpërthimi të kontrolluar

Fundi i një epoke: Momenti i “zhdukjes” së katër oxhaqeve të një termocentrali në Britani të Madhe, përmes një shpërthimi të kontrolluar

Nga Bota
Qytetarët do të paguajnë rrymën 50% më shtrenjtë me TC “Kosova e Re”

Qytetarët do të paguajnë rrymën 50% më shtrenjtë me TC “Kosova e Re”

Energjetika
Serbia synon të fillojë termocentralin e ri në fund të vitit 2020

Serbia synon të fillojë termocentralin e ri në fund të vitit 2020

Energjetika
Polonia nënshkruan kontratë për ndërtimin e termocentralit të ri me qymyr

Polonia nënshkruan kontratë për ndërtimin e termocentralit të ri me qymyr

Energjetika
Oxhakët gjigant u rrënuan brenda sekondave, demolimi i dytë më i madh ndonjëherë (Video)

Oxhakët gjigant u rrënuan brenda sekondave, demolimi i dytë më i madh ndonjëherë (Video)

Interesante
Turqia do të ndërtojë termocentral me kapacitet 800 MW

Turqia do të ndërtojë termocentral me kapacitet 800 MW

Energjetika