LAJMI I FUNDIT:

Skënderbeu

181 Artikuj

Kur Jacques Chirac e pagëzoi një shesh në Paris me emrin “Skënderbej”

Kur Jacques Chirac e pagëzoi një shesh në Paris me emrin “Skënderbej”

Fakte
Zef Valentini: Skënderbeu ishte dy metra i gjatë!

Zef Valentini: Skënderbeu ishte dy metra i gjatë!

Fakte
Një vepër e vitit 1665: “Gjergj Kastrioti ose Skënderbeu, mbret i Shqipërisë”

Një vepër e vitit 1665: “Gjergj Kastrioti ose Skënderbeu, mbret i Shqipërisë”

Aurenc Bebja
Venediku synonte të vriste Skënderbeun

Venediku synonte të vriste Skënderbeun

Fakte
Manastiri i Ardenicës

Manastiri i Ardenicës

Cult+
Skënderbeu me mbretin e Polonisë dhe Janosh Huniadin

Skënderbeu me mbretin e Polonisë dhe Janosh Huniadin

Fjala+
Odhise Paskali duke i dhënë dorën e fundit “Skënderbeut”

Odhise Paskali duke i dhënë dorën e fundit “Skënderbeut”

Cult+
“Madonna” e Leonardo Da Vincit dhe stërmbesa e Gjergj Aranitit!?

“Madonna” e Leonardo Da Vincit dhe stërmbesa e Gjergj Aranitit!?

Cult+
Armët e Skënderbeut janë edhe në Venecie!?

Armët e Skënderbeut janë edhe në Venecie!?

Histori
Anëtari i Vetëvendosjes kundër Shtatores së Skënderbeut në Prizren – bastardon qytetin

Anëtari i Vetëvendosjes kundër Shtatores së Skënderbeut në Prizren – bastardon qytetin

Kosovë
Arbëreshët rikthehen në Krujë, qendrën e tyre shpirtërore

Arbëreshët rikthehen në Krujë, qendrën e tyre shpirtërore

Cult+
Pengu i Kristo Frashëri për thesaret që presin dritën e botimit

Pengu i Kristo Frashëri për thesaret që presin dritën e botimit

Cult+
Gjergj Kastriot Skënderbeu në botën gjermanike

Gjergj Kastriot Skënderbeu në botën gjermanike

Histori
Rriten çmimet e biletave për të vizituar vendvarrimin e Skënderbeut

Rriten çmimet e biletave për të vizituar vendvarrimin e Skënderbeut

Cult+
“Skënderbeu” në kantier!

“Skënderbeu” në kantier!

Cult+
Donika Kastrioti, princesha e Arbërit

Donika Kastrioti, princesha e Arbërit

Histori
Letërkëmbim me Nolin për origjinën e Skënderbeut dhe korrigjimi i gabimit në Enciklopedinë Britanike

Letërkëmbim me Nolin për origjinën e Skënderbeut dhe korrigjimi i gabimit në Enciklopedinë Britanike

Fakte
“Portrete të Skënderbeut gjatë shekujve”

“Portrete të Skënderbeut gjatë shekujve”

Cult+
Skënderbeu në pullën postare të Francës

Skënderbeu në pullën postare të Francës

Cult+
Harta e sigluar nga Papa Klementi, ku Kruja cilësohet “Atdheu i Skënderbeut”

Harta e sigluar nga Papa Klementi, ku Kruja cilësohet “Atdheu i Skënderbeut”

Fakte
Një shqiponjë mbi Shqipëri

Një shqiponjë mbi Shqipëri

Histori
Veseli përuron bustin e Skenderbeut në Zym të Hasit

Veseli përuron bustin e Skenderbeut në Zym të Hasit

Kosovë
“Skënderbeu, një hero shqiptar në Puglia”

“Skënderbeu, një hero shqiptar në Puglia”

Cult+
Kisha shqiptare në Boston përkujton Skënderbeun dhe Nolin

Kisha shqiptare në Boston përkujton Skënderbeun dhe Nolin

Cult+