LAJMI I FUNDIT:

Shqiptarët

745 Artikuj

Elena Kocaqi: Shqiptarët kanë zgjuarsi natyrale, të parët kudo që shkojnë

Elena Kocaqi: Shqiptarët kanë zgjuarsi natyrale, të parët kudo që shkojnë

Shqipëri
“Ode” për kombin dhe “shqiptarja” Irini Pappas

“Ode” për kombin dhe “shqiptarja” Irini Pappas

Cult+
Kamberi: Nënkryetarja e Parlamentit serb kërkoi arrestimin tim

Kamberi: Nënkryetarja e Parlamentit serb kërkoi arrestimin tim

Lugina
Nacionalizmi dhe një budalla shqiptar i konvertuar në grek!

Nacionalizmi dhe një budalla shqiptar i konvertuar në grek!

Cult+
Amerikania Rose Wilder Lane dhe Malësia e Veriut …

Amerikania Rose Wilder Lane dhe Malësia e Veriut …

Histori
Bisedë intelektuale, në një kafene në Shkodrën e vitit 1935

Bisedë intelektuale, në një kafene në Shkodrën e vitit 1935

Fakte
Dy shqiptare në sarajin osman

Dy shqiptare në sarajin osman

Fakte
Taksa osmane e xhizjes (kokës) – shembuj nga defteri i Gjakovës së vitit 1750

Taksa osmane e xhizjes (kokës) – shembuj nga defteri i Gjakovës së vitit 1750

Histori
Shtatë shqiptarë u gjetën duke punuar në të ‘zezën’, mbyllet restoranti në Gjermani pasi s’pati tjerë punëtorë

Shtatë shqiptarë u gjetën duke punuar në të ‘zezën’, mbyllet restoranti në Gjermani pasi s’pati tjerë punëtorë

Kosovë
Çeto Bashe Muja kundër Gjeto Basho Mujit

Çeto Bashe Muja kundër Gjeto Basho Mujit

Analiza
Bota kulturore arbëreshe në gazetën “Shqiptari i Italisë” (1848)

Bota kulturore arbëreshe në gazetën “Shqiptari i Italisë” (1848)

Histori
Vizita e gazetarit anglez Edward Frederick Knight, në veriun e Shqipërisë së vitit 1879

Vizita e gazetarit anglez Edward Frederick Knight, në veriun e Shqipërisë së vitit 1879

Histori
21 vjet nga marrëveshja për paqe në Maqedoninë e Veriut

21 vjet nga marrëveshja për paqe në Maqedoninë e Veriut

Maqedonia e Veriut
Tre shqiptarë të vrarë në Athinë, zbulohet identiteti i viktimës së dytë

Tre shqiptarë të vrarë në Athinë, zbulohet identiteti i viktimës së dytë

Shqipëri
Shqiptarët në Odesë

Shqiptarët në Odesë

Cult+
Struktura arkitekturore e Sanxhakut të Nishit gjatë periudhës osmane

Struktura arkitekturore e Sanxhakut të Nishit gjatë periudhës osmane

Histori
78 vjet nga gjenocidi ndaj shqiptarëve të Çamërisë

78 vjet nga gjenocidi ndaj shqiptarëve të Çamërisë

Kosovë
Plani i fshehtë i Italisë dhe Austro-Hungarisë për t’i mbrojtur shqiptarët dhe për ta penguar pansllavizmin

Plani i fshehtë i Italisë dhe Austro-Hungarisë për t’i mbrojtur shqiptarët dhe për ta penguar pansllavizmin

Fakte
Roli historik i Lidhjes së Prizrenit (1878-1881)

Roli historik i Lidhjes së Prizrenit (1878-1881)

Histori
Për shqiptarët dhe Mbretërinë e madhe!

Për shqiptarët dhe Mbretërinë e madhe!

Cult+
Stalini, Kardelit: Shqiptarët mund të jenë besnikë si qeni, sepse kjo është karakteristikë e primitivëve!

Stalini, Kardelit: Shqiptarët mund të jenë besnikë si qeni, sepse kjo është karakteristikë e primitivëve!

Fakte
Shumica e shqiptarëve të papërfaqësuar në parlament

Shumica e shqiptarëve të papërfaqësuar në parlament

Shqipëri
Edith Durhami për luftëtarët shqiptarë

Edith Durhami për luftëtarët shqiptarë

Histori
Mes luftës dhe frikës, rrëfimi i shqiptarëve të Ukrainës pas agresionit rus

Mes luftës dhe frikës, rrëfimi i shqiptarëve të Ukrainës pas agresionit rus

Kosovë