LAJMI I FUNDIT:

Shqiptarët e Sanxhakut

11 Artikuj

​“Një shekull gjenocid mbi shqiptarët”, mbi 280 mijë shqiptarë të dëbuar deri në fund të vitit 1914

​“Një shekull gjenocid mbi shqiptarët”, mbi 280 mijë shqiptarë të dëbuar deri në fund të vitit 1914

Kosovë
Dokumente të reja arkivore, në Sanaxhakun e Nishit ka pasur 716 vendbanime me shqiptarë – gjithçka nga intervista me studiuesin Osmani

Dokumente të reja arkivore, në Sanaxhakun e Nishit ka pasur 716 vendbanime me shqiptarë – gjithçka nga intervista me studiuesin Osmani

Kosovë
Osmani iu kundërvihet me libra, falsifikimeve të Serbisë për Sanxhakun e Nishit: Për dy muaj u dëbuan mbi 250 mijë shqiptarë, rreth 70 mijë vdiqën

Osmani iu kundërvihet me libra, falsifikimeve të Serbisë për Sanxhakun e Nishit: Për dy muaj u dëbuan mbi 250 mijë shqiptarë, rreth 70 mijë vdiqën

Kosovë
Studiuesi Jusuf Osmani zbulon dokumente të reja arkivore: Në Sanxhakun e Nishit ka pasur 716 vendbanime me shqiptarë

Studiuesi Jusuf Osmani zbulon dokumente të reja arkivore: Në Sanxhakun e Nishit ka pasur 716 vendbanime me shqiptarë

Kosovë
Vrasja e mbrojtësve të Sanxhakut, Aqif Blytës dhe Ahmet Dacit: Nuk do të më harrojnë fëmijët e Pazarit të Ri

Vrasja e mbrojtësve të Sanxhakut, Aqif Blytës dhe Ahmet Dacit: Nuk do të më harrojnë fëmijët e Pazarit të Ri

Histori
Eliminimi i autonomisë dhe ndarja e Sanxhakut mes Serbisë e Malit të Zi

Eliminimi i autonomisë dhe ndarja e Sanxhakut mes Serbisë e Malit të Zi

Ismet Azizi
Cvijiqi: Peshterasit janë të gjatë, vitalë, elastikë, syshqiponjë, të sojit të bukur…!

Cvijiqi: Peshterasit janë të gjatë, vitalë, elastikë, syshqiponjë, të sojit të bukur…!

Ismet Azizi
Fjalimi i Shaban Polluzhës dhe Mulla Ilaz Brojës në Sanxhak, në vjeshtën e vitit 1941

Fjalimi i Shaban Polluzhës dhe Mulla Ilaz Brojës në Sanxhak, në vjeshtën e vitit 1941

Ismet Azizi
Udhëpërshkrim nga Sanxhaku i Novi Pazarit: Kur gjuha përcakton kombin – si u shndërruan shqiptarët në boshnjakë?

Udhëpërshkrim nga Sanxhaku i Novi Pazarit: Kur gjuha përcakton kombin – si u shndërruan shqiptarët në boshnjakë?

Daut Dauti
Dokumentar i vitit 1979 i RTP-së: Me shqiptarët e Peshterit (Video)

Dokumentar i vitit 1979 i RTP-së: Me shqiptarët e Peshterit (Video)

Sociale
Amina Nuroviq: Në Sanxhak jemi shqiptarë, ky rajon duhet t’i kthehet rrënjëve shqiptare

Amina Nuroviq: Në Sanxhak jemi shqiptarë, ky rajon duhet t’i kthehet rrënjëve shqiptare

Sociale