LAJMI I FUNDIT:

Salman Rushdie

23 Artikuj

Ulem dhe asgjë nuk ndodh

Ulem dhe asgjë nuk ndodh

Cult+
Për asnjë temë nuk është e lehtë të shkruhet më

Për asnjë temë nuk është e lehtë të shkruhet më

Fjala+
Salman Rushdie ka humbur shikimin në njërin sy dhe njërën dorë e ka jo funksionale, pas therjes me thikë – thotë agjenti i tij

Salman Rushdie ka humbur shikimin në njërin sy dhe njërën dorë e ka jo funksionale, pas therjes me thikë – thotë agjenti i tij

Nga Bota
Pavarësia e shkrimtarëve

Pavarësia e shkrimtarëve

Fjala+
Salman Rushdie dhe e drejta e shenjtë për profanen

Salman Rushdie dhe e drejta e shenjtë për profanen

Fakte
Efekti i një fetfaje

Efekti i një fetfaje

Cult+
Sulmuesi i Salman Rushdie: U befasova se si mbijetoi shkrimtari

Sulmuesi i Salman Rushdie: U befasova se si mbijetoi shkrimtari

Amerika
Irani mohon përfshirjen në sulmin ndaj shkrimtarit Salman Rushdie

Irani mohon përfshirjen në sulmin ndaj shkrimtarit Salman Rushdie

Azia
Djali i Salman Rushdie, Zafar: Babai ka pësuar lëndime që i kanë ndryshuar jetën

Djali i Salman Rushdie, Zafar: Babai ka pësuar lëndime që i kanë ndryshuar jetën

Amerika
Aty ku Salman Rushdie i sfidoi ata që donin t’ia mbyllnin gojën, shumëkush sot ka frikë se mos po fyen!

Aty ku Salman Rushdie i sfidoi ata që donin t’ia mbyllnin gojën, shumëkush sot ka frikë se mos po fyen!

Fakte
U godit dhjetëra herë me thikë, Salman Rushdie del nga intubimi dhe është në gjendje të flasë

U godit dhjetëra herë me thikë, Salman Rushdie del nga intubimi dhe është në gjendje të flasë

Amerika
Publikohen pamjet e reja nga sulmi me thikë, momenti kur turma në sallë “neutralizojnë” sulmuesin e Salman Rushdie

Publikohen pamjet e reja nga sulmi me thikë, momenti kur turma në sallë “neutralizojnë” sulmuesin e Salman Rushdie

Amerika
I dyshuari për sulmin ndaj Salman Rushdie, akuzohet për tentimvrasje të shkallës së dytë

I dyshuari për sulmin ndaj Salman Rushdie, akuzohet për tentimvrasje të shkallës së dytë

Amerika
Policia amerikane zbulon identitetin e sulmuesit të shkrimtarit Salman Rushdie, i cili u ther disa herë në qafë në New York

Policia amerikane zbulon identitetin e sulmuesit të shkrimtarit Salman Rushdie, i cili u ther disa herë në qafë në New York

Amerika
Agjenti i Rushdies: Shkrimtari ka gjasa të humb njërin sy, aktualisht nuk mund të flas

Agjenti i Rushdies: Shkrimtari ka gjasa të humb njërin sy, aktualisht nuk mund të flas

Amerika
Salman Rushdie theret në qafë – shkrimtari i njohur dërgohet me helikopter në spital – publikohen pamjet pak çaste pas sulmit

Salman Rushdie theret në qafë – shkrimtari i njohur dërgohet me helikopter në spital – publikohen pamjet pak çaste pas sulmit

Amerika
Kishte nxitur reagime të ashpra tek bota myslimane, shkrimtari Salman Rushdie që vazhdimisht ishte kërcënuar – theret me thikë në New York

Kishte nxitur reagime të ashpra tek bota myslimane, shkrimtari Salman Rushdie që vazhdimisht ishte kërcënuar – theret me thikë në New York

Amerika
Borgesi hapi ca dyer magjikë në mendjen time

Borgesi hapi ca dyer magjikë në mendjen time

Fjala+
Diskutimet dhe kontroversat më të mëdha për Nobelin e Letërsisë

Diskutimet dhe kontroversat më të mëdha për Nobelin e Letërsisë

Cult+
Çfarë është e pakthyeshme pas një viti pandemik?

Çfarë është e pakthyeshme pas një viti pandemik?

Salman Rushdie
TOKA NËN KËMBËT E SAJ

TOKA NËN KËMBËT E SAJ

Poezi
Libraria “Dukagjini” sugjeron veprat e të nominuarve për çmimin Man Booker 2019

Libraria “Dukagjini” sugjeron veprat e të nominuarve për çmimin Man Booker 2019

Cult+
Ismail Kadare dhe intelektualë të shuqar botërorë, alarmojnë: Evropa po shpërbëhet para syve tanë

Ismail Kadare dhe intelektualë të shuqar botërorë, alarmojnë: Evropa po shpërbëhet para syve tanë

Kosovë