LAJMI I FUNDIT:

Rinor Qehaja

64 Artikuj

Rezultatet e dobëta në PISA, njohësi i arsimit: Dëshmi për iluzionin që jetohet brenda sistemit arsimor

Rezultatet e dobëta në PISA, njohësi i arsimit: Dëshmi për iluzionin që jetohet brenda sistemit arsimor

Arsim
Testi i PISA-s, kërkohet që Ministria e Arsimit të marrë masa për ndryshimin e gjendjes

Testi i PISA-s, kërkohet që Ministria e Arsimit të marrë masa për ndryshimin e gjendjes

Arsim
Digjitalizimi i arsimit: 32 laptopë në shkollën me mbi 1.200 nxënës

Digjitalizimi i arsimit: 32 laptopë në shkollën me mbi 1.200 nxënës

Arsim
Mbipopullimi i shkollave në kryeqytet ndikon në cilësi

Mbipopullimi i shkollave në kryeqytet ndikon në cilësi

Arsim
Shëndeti mendor dhe bullizmi, Qehaja: Psikologët në shkolla duhet të jetë vigjilent dhe të përkushtuar për çdo nxënës

Shëndeti mendor dhe bullizmi, Qehaja: Psikologët në shkolla duhet të jetë vigjilent dhe të përkushtuar për çdo nxënës

Arsim
Fillon zyrtarisht rishikimi i teksteve shkollore, Nagavci: Ka lëshime shkencore e profesionale

Fillon zyrtarisht rishikimi i teksteve shkollore, Nagavci: Ka lëshime shkencore e profesionale

Arsim
Abetarja e unifikuar sjell rezultate, kërkohet unifikim i teksteve tjera

Abetarja e unifikuar sjell rezultate, kërkohet unifikim i teksteve tjera

Arsim
​Njohësit e arsimit: MAShTI mos të ndërtojë shkolla, por të nis ristrukturim të mirëfilltë për cilësi

​Njohësit e arsimit: MAShTI mos të ndërtojë shkolla, por të nis ristrukturim të mirëfilltë për cilësi

Arsim
Bie numri i studentëve në universitetet publike, rritet në ato private

Bie numri i studentëve në universitetet publike, rritet në ato private

Arsim
Njohësit e arsimit kërkojnë që orët e humbura të kompensohen, efikasiteti i tyre në pikëpyetje

Njohësit e arsimit kërkojnë që orët e humbura të kompensohen, efikasiteti i tyre në pikëpyetje

Donjeta Zeqiraj
Kritikohet përmbajtja e Projektligjit të pagave, mund të përfundojë në Gjykatën Kushtetuese

Kritikohet përmbajtja e Projektligjit të pagave, mund të përfundojë në Gjykatën Kushtetuese

Financa
Të hënën pritet që mësimi të fillojë në shumë shkolla, Qehaja: Sinjal i mirë i vetëdijesimit të mësimdhënësve

Të hënën pritet që mësimi të fillojë në shumë shkolla, Qehaja: Sinjal i mirë i vetëdijesimit të mësimdhënësve

Donjeta Zeqiraj
Nuk ka ndryshim të pozicioneve – Qeveria tregon “11 lëvizjet” për plotësimin e kërkesave të sindikatave, SBASHK-u këmbëngul në 100 euroshin

Nuk ka ndryshim të pozicioneve – Qeveria tregon “11 lëvizjet” për plotësimin e kërkesave të sindikatave, SBASHK-u këmbëngul në 100 euroshin

Arsim
Deklaratat e Kurtit dhe Jasharajt për 100 euro-shin, Qehaja: Kthimi në proces mësimor nuk është pazar

Deklaratat e Kurtit dhe Jasharajt për 100 euro-shin, Qehaja: Kthimi në proces mësimor nuk është pazar

Elfije Boletini
Qeveria dhe SBASHK-u ende pa vullnet për dialog social, kërkohet ndryshimi i Ligjit për greva

Qeveria dhe SBASHK-u ende pa vullnet për dialog social, kërkohet ndryshimi i Ligjit për greva

Donjeta Zeqiraj
Zbulimi i plagjiatorëve në universitete, kërkohet plan konkret nga MASHTI

Zbulimi i plagjiatorëve në universitete, kërkohet plan konkret nga MASHTI

Arsim
Paralajmërimet për grevë, flasin ekspertët e arsimit: Veprimet e sindikatës vrastare për arsimin dhe të ardhmen e vendit

Paralajmërimet për grevë, flasin ekspertët e arsimit: Veprimet e sindikatës vrastare për arsimin dhe të ardhmen e vendit

Elfije Boletini
Pritet interesim i shtuar i studentëve për universitetet publike në Kosovë e Shqipëri

Pritet interesim i shtuar i studentëve për universitetet publike në Kosovë e Shqipëri

Arsim
Hoxha: Hapi i parë është të kontrollohen recensentët e librave shkollorë

Hoxha: Hapi i parë është të kontrollohen recensentët e librave shkollorë

Arsim
Qehaja: Shtëpitë botuese nuk përjashtohen nga konkursi për botimin e teksteve shkollore

Qehaja: Shtëpitë botuese nuk përjashtohen nga konkursi për botimin e teksteve shkollore

Arsim
Vlerësimi i nxënësve në dy periudha shpresë për reformë më të thellë në arsim

Vlerësimi i nxënësve në dy periudha shpresë për reformë më të thellë në arsim

Arsim
Ekspertët e arsimit: Armët në duar të nxënësve – shqetësuese, por jo befasuese

Ekspertët e arsimit: Armët në duar të nxënësve – shqetësuese, por jo befasuese

Elfije Boletini
Nagavci: Me Projektligjin për tekste shkollore synojmë përmirësimin e cilësisë

Nagavci: Me Projektligjin për tekste shkollore synojmë përmirësimin e cilësisë

Arsim
Cilësia në arsim jashtë standardeve – ekspertët: Nuk mjafton vetëm buxheti, duhen inspektorë për monitorim

Cilësia në arsim jashtë standardeve – ekspertët: Nuk mjafton vetëm buxheti, duhen inspektorë për monitorim

Arsim