LAJMI I FUNDIT:

Ramiz Alia

23 Artikuj

Viti 1992: Fundi i shtetit të Titos, zgjedhjet në Kosovë dhe Kërcënimi i Kërshëndellave

Viti 1992: Fundi i shtetit të Titos, zgjedhjet në Kosovë dhe Kërcënimi i Kërshëndellave

Agron Shala
Ramiz Alia për vrasjen e “Çaushit” të Rumanisë: Gaboi, zgjodhi rrugën revizioniste!

Ramiz Alia për vrasjen e “Çaushit” të Rumanisë: Gaboi, zgjodhi rrugën revizioniste!

Histori
Letra anonime, problemet e Petro Markos dhe kërkesa e Ramiz Alisë: Në Kosovë kurrë mos dërgoni dorëshkrime

Letra anonime, problemet e Petro Markos dhe kërkesa e Ramiz Alisë: Në Kosovë kurrë mos dërgoni dorëshkrime

Fakte
Dritëro Agolli me Ramiz Alinë në Komitetin Qendror: Veprat më të mira të letërsisë janë trajtuar shumë keq nga kinematografia

Dritëro Agolli me Ramiz Alinë në Komitetin Qendror: Veprat më të mira të letërsisë janë trajtuar shumë keq nga kinematografia

Cult+
Shqiptarët nëpër dekada: Çfarë kaluan ata në vitet 1920, 1930, 1940… 2020!?

Shqiptarët nëpër dekada: Çfarë kaluan ata në vitet 1920, 1930, 1940… 2020!?

Agron Shala
Viti 1990: Rrahmoni, “shqiptarët e ndershëm”, helmimet, vrasjet, demonstratat, Republika, Kushtetuta, pajtimi… rezistenca!

Viti 1990: Rrahmoni, “shqiptarët e ndershëm”, helmimet, vrasjet, demonstratat, Republika, Kushtetuta, pajtimi… rezistenca!

Agron Shala
Viti 1960: Prishja e BRSS-së me “802 milionë shqiptarë”!

Viti 1960: Prishja e BRSS-së me “802 milionë shqiptarë”!

Agron Shala
Rrëfime të panjohura nga diktatura: Personazhet e Dostojevskit në Shqipëri

Rrëfime të panjohura nga diktatura: Personazhet e Dostojevskit në Shqipëri

Fjala+
Ana e errët e luftës partizane dhe leksionet e Enver Hoxhës për seksin

Ana e errët e luftës partizane dhe leksionet e Enver Hoxhës për seksin

Histori
Ramiz Alia pas rënies së Murit të Berlinit: Të shtojmë propagandën dhe forcojmë partinë

Ramiz Alia pas rënies së Murit të Berlinit: Të shtojmë propagandën dhe forcojmë partinë

Fakte
Enver Hoxha në Byro (1979): Majlinda Gjodede e lë në bisht të urës Brixhit Bardonë!

Enver Hoxha në Byro (1979): Majlinda Gjodede e lë në bisht të urës Brixhit Bardonë!

Cult+
Letra e Agollit e vitit 1979: Shoku Ramiz, Kadare është tip i ftohtë!

Letra e Agollit e vitit 1979: Shoku Ramiz, Kadare është tip i ftohtë!

Cult+
Dokumenti sekret, si e zëvendësoi Ramiz Alia Enver Hoxhën: Francezët na thanë se zemra e tij është e lodhur

Dokumenti sekret, si e zëvendësoi Ramiz Alia Enver Hoxhën: Francezët na thanë se zemra e tij është e lodhur

Shqipëri
Reagimi i Enver Hoxhës më 1983, për “Vorio-Epirin”: U!?

Reagimi i Enver Hoxhës më 1983, për “Vorio-Epirin”: U!?

Fakte
“Me Enver Hoxhën të mos luajnë se…”: Letra e çuditshme e të burgosurve për Ramiz Alinë në vitin 1991

“Me Enver Hoxhën të mos luajnë se…”: Letra e çuditshme e të burgosurve për Ramiz Alinë në vitin 1991

Shqipëri
Shqiptarët nëpër dekada: Çfarë kaluan ata në vitet 1917, 1927, 1937… 2017! (Foto)

Shqiptarët nëpër dekada: Çfarë kaluan ata në vitet 1917, 1927, 1937… 2017! (Foto)

Agron Shala
Edhe biri i Enver Hoxhës hedh dyshime se babai mund të jetë helmuar nga nëna e tij Nexhmije!

Edhe biri i Enver Hoxhës hedh dyshime se babai mund të jetë helmuar nga nëna e tij Nexhmije!

Shqipëri
Liljana Hoxha zbulon prapaskenat, se kush do e merrte pushtetin pas vdekjes së Enver Hoxhës

Liljana Hoxha zbulon prapaskenat, se kush do e merrte pushtetin pas vdekjes së Enver Hoxhës

Shqipëri
Në takimin e Ramiz Alisë me Turgut Ozalin, presidenti turk pyeti: Sa shqiptarë janë në Kosovë dhe a ka shqiptarë në Greqi?

Në takimin e Ramiz Alisë me Turgut Ozalin, presidenti turk pyeti: Sa shqiptarë janë në Kosovë dhe a ka shqiptarë në Greqi?

Politikë
Ramiz Alia më 2005: Enveri e ngriti çështjen e Kosovës te Tito, ai i tha duhet pritur që të mos krijojmë problem me serbët

Ramiz Alia më 2005: Enveri e ngriti çështjen e Kosovës te Tito, ai i tha duhet pritur që të mos krijojmë problem me serbët

Politikë
Koha kur nuk ishte mirë të ishe i ditur dhe i guximshëm: Plani morbid i Ramiz Alisë për të kontrolluar botimet, artet dhe mediat

Koha kur nuk ishte mirë të ishe i ditur dhe i guximshëm: Plani morbid i Ramiz Alisë për të kontrolluar botimet, artet dhe mediat

Shqipëri
Rrëfim për film komik: Historia e pabesueshme e Kazhimizhit që jetonte i fshehur në Tiranë

Rrëfim për film komik: Historia e pabesueshme e Kazhimizhit që jetonte i fshehur në Tiranë

Shqipëri
Misteri i Ramiz Alisë: Katër tonelata florinj, në dy banka të Zvicrës (Dokument)

Misteri i Ramiz Alisë: Katër tonelata florinj, në dy banka të Zvicrës (Dokument)

Shqipëri