LAJMI I FUNDIT:

Piktura

220 Artikuj

“Çdo gjë që është e gjallë lidhet me dritën, me detin …”

“Çdo gjë që është e gjallë lidhet me dritën, me detin …”

Cult+
Në gjurmët e Edward Learit në Shqipëri

Në gjurmët e Edward Learit në Shqipëri

Piktura
Piktura e fshehur e Picassos

Piktura e fshehur e Picassos

Cult+
Fragonardi i harruar

Fragonardi i harruar

Cult+
Piktura e Pikaso-s që u gjet së fundmi, rrëshqet në tokë kur u prezantua në një konferencë shtypi

Piktura e Pikaso-s që u gjet së fundmi, rrëshqet në tokë kur u prezantua në një konferencë shtypi

Dështime
Veprat e vlefshme të artit përfundojnë në kontejnerët e mbeturinave në Gjermani

Veprat e vlefshme të artit përfundojnë në kontejnerët e mbeturinave në Gjermani

Kuriozitete
Edi Hila udhëton si një pinjoll i Erazmit

Edi Hila udhëton si një pinjoll i Erazmit

Cult+
Piktura e Picassos u shit për më shumë se 103 milionë dollarë

Piktura e Picassos u shit për më shumë se 103 milionë dollarë

Cult+
Del në ankand piktura satirike që thumbon racizmin

Del në ankand piktura satirike që thumbon racizmin

Cult+
Ankand për pikturë e fshehur për 130 vjet

Ankand për pikturë e fshehur për 130 vjet

Cult+
Çifti jugkorean gabimisht pikturojnë mbi veprën e artit që kap vlerën e 500 mijë dollarëve, kamerat e sigurisë filmojnë momentin

Çifti jugkorean gabimisht pikturojnë mbi veprën e artit që kap vlerën e 500 mijë dollarëve, kamerat e sigurisë filmojnë momentin

Dështime
Mungesa e emocionit në pikturën “Judita pret kokën e Holofernesit”

Mungesa e emocionit në pikturën “Judita pret kokën e Holofernesit”

Piktura
Piktura e fshehur e van Goghut shitet për më shumë se 13 milionë euro

Piktura e fshehur e van Goghut shitet për më shumë se 13 milionë euro

Cult+
Futet në librin e rekordeve Guiness, shitet piktura më e madhe në botë për 62 milionë dollarë në Dubai

Futet në librin e rekordeve Guiness, shitet piktura më e madhe në botë për 62 milionë dollarë në Dubai

Interesante
Franca ua kthen trashëgimtarëve të familjes hebreje, pikturën e Klimtit

Franca ua kthen trashëgimtarëve të familjes hebreje, pikturën e Klimtit

Cult+
Zbulohet sekreti i shkrimit në kryeveprën e Munch-ut

Zbulohet sekreti i shkrimit në kryeveprën e Munch-ut

Cult+
Pesëmbëdhjetë pa Ibrahim Kodrën: Nuk ka art pa xixëllimat që na i jep në jetë Hyu

Pesëmbëdhjetë pa Ibrahim Kodrën: Nuk ka art pa xixëllimat që na i jep në jetë Hyu

Cult+
Arti i pikëllimit: A dimë ta shohim dhembjen e njeriut?

Arti i pikëllimit: A dimë ta shohim dhembjen e njeriut?

Piktura
Ngjyra e tradhtisë

Ngjyra e tradhtisë

Piktura
Cili prej politikanëve do të ketë guximin të shkojë në ekspozitën e Yllka Letit?

Cili prej politikanëve do të ketë guximin të shkojë në ekspozitën e Yllka Letit?

Kosovë
Nga Talesi deri te Avicena: Fytyrat e mundshme të kolosëve të lashtësisë

Nga Talesi deri te Avicena: Fytyrat e mundshme të kolosëve të lashtësisë

Cult+
Pandemia globale dhe “Skënderbeun anemik” në Prizren

Pandemia globale dhe “Skënderbeun anemik” në Prizren

Cult+
Tablo e rrallë e bashkëpunëtorit të Leonardos

Tablo e rrallë e bashkëpunëtorit të Leonardos

Cult+
E zeza është një ngjyrë

E zeza është një ngjyrë

Piktura